Θετικό στον κορονοϊό το παιδί της 38χρονης γυναίκας

Θετικό στον κορονοϊό το παιδί της 38χρονης γυναίκας

Κόλλησε από τη μητέρα του που είχε πάει ταξίδι στην Ιταλία

Κλειστό το σχολείο, το παιδί όμως είχε πάει τις προηγούμενες ημέρες

Πληροφορίες και για τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε το παιδί της 38χρονης γυναίκας η οποία ήταν το πρώτο κρούσμα της νόσου στη χώρα μας. Το παιδί, που νοσηλεύεται, με ήπια συμπτώματα, στο ΑΧΕΠΑ, όπως και η μητέρα του, είχε πάει στο σχολείο του τη Δευτέρα και την Τρίτη, το οποίο πλέον έκλεισε για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Το δημοτικό σχολείο στο οποίο πηγαίνει το παιδί της 38χρονης είναι κλειστό από το πρωί της Πέμπτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απολύμανσής του. Το παιδί πήγε στο σχολείο του τουλάχιστον επί δύο ημέρες μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο (23 Φεβρουαρίου).

Το παιδί παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, όπως και η μητέρα του, και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει και αυτό εισαχθεί και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο ΑΧΕΠΑ.

Ωστόσο, αν και η πληροφορία αυτή έχει κάνει τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου και έχει αναρτηθεί σχεδόν από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ αλλά έχει μεταδοθεί και από τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εντούτοις είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί από τις επίσημες αρχές όπως είναι ο ΕΟΔΥ, ενώ το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία παραπέμποντας στον ΕΟΔΥ.

Τα τηλέφωνα του οργανισμού είτε είναι κατειλημμένα, είτε δεν απαντούν στις κλήσεις δυσχεραίνοντας έτσι τη διαδικασία επιβεβαίωσης του συμβάντος. Στις 13:30 έχει προγραμματιστεί ενημέρωση των συντακτών υγείας στο αρμόδιο Υπουργείο από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ρεπορτάζ : fimotro Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας