Κανονικά και οριστικά το φθινόπωρο οι εκλογές στις ομοσπονδίες όπως ανακοίνωσε το υφυπουργείο αθλητισμού

Κανονικά και οριστικά το φθινόπωρο οι εκλογές στις ομοσπονδίες όπως ανακοίνωσε το υφυπουργείο αθλητισμού

Οι εκλογές των ομοσπονδιών είναι συνδεδεμένες χρονικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αναβολή των φετινών Ολυμπιακών όμως, είχε δημιουργήσει μια αναστάτωση σχετικά με τις εκλογές.

Το Υφυπουργείο όμως, σήμερα, με δελτίο Τύπου ενημέρωσε ότι θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους το ερχόμενο φθινόπωρο, όπως και ήταν προγραμματισμένες να γίνουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώνονται τα εξής:
1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη “Διακήρυξη Προθέσεων” με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο “Μητρώο Αθλητικών Φορέων”, το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού”.

Ρεπορτάζ : Athina Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας