Κορονοϊός είμαστε ή δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια επιδημία

Λοιπόν ψυχραιμία και ήρεμη αντιμετώπιση.

Θα γνωρίζετε ήδη ότι δεν υπάρχει τρόπος προστασίας, εμβόλιο ή θεραπεία για το νέο στέλεχος του κορονωϊού, άμα την εμφάνιση της νόσου σε μια χώρα είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει μικρή ή μεγάλη εξάπλωση, έγκειται στη χώρα το πως θα αντιδράσει, βίαια και κατασταλτικά όπως στη Κίνα αλλά και στις υποδομές της αν μπορούν να αντέξουν χιλιάδες ασθενείς και εκατοντάδες ή να περιθάλψει χιλιάδες σε κρίσιμη κατάσταση, όπως η Κίνα που έφτιαξε 3 νοσοκομεία σε 1 μήνα.

Χωρίς να θέλουμε να διασπείρουμε ανησυχία ή πανικό, αν υπάρξει πραγματική επιδημία στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε όπως και καμιά άλλη προηγμένη χώρα για πολλούς γνωστούς και άγνωστους λόγους.

Γνωστά σε όλους μας είναι όσα έχουμε μάθει ή ήδη συμβεί στη Κίνα και αλλού.

Άγνωστα είναι ο ιός, η συμπεριφορά του, η μετάδοση κλπ. κάθε μέρα ανατρέπονται όσα ξέρουμε, ξανα-νοσούν ασθενείς, εντέλει τα κατοικίδια μπορούν να είναι φορείς, δεν ζει εκτός φορέα αλλά επιβιώνει χωρίς οξυγόνο?, Ψυχραιμία Λοιπόν.

Καμία προηγμένη χώρα δεν μπορεί να έχει εκατοντάδες ή και χιλιάδες θαλάμους με αρνητική πίεση, καμία χώρα δεν μπορεί να έχει αντίστοιχες ΜΕΘ,

το λυπηρό είναι ότι τώρα-σήμερα βλέπουμε να ενεργοποιούνται μηχανισμοί για δημιουργία ασφαλών θαλάμων, σφράγισμα αυτών, 2 μήνες μετά από την γνωστοποίηση της νόσου, δεν πήραμε έγκαιρα μέτρα για τη μη εξαγωγή υλικών προφύλαξης, αντισηπτικών, αντιπυρετικών, αποσυμφορητικά, μάσκες!!! κλπ. και μέσα σε 24 ώρες από το μπουμ της Ιταλίας εξαφανίστηκαν μάσκες και όλα τα σχετικά υλικά

Τώρα στο κανιβαλιστάν που ζούμε αν πιστεύει κάποιος ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματική επιδημία να μας στείλει e-mail για να το ανεβάσουμε, εδώ με την απλή γρίπη και έχουμε ήδη πάνω από 70 νεκρούς με ένα περίεργο εμβόλιο που όπως αναφέρθηκε δεν καλύπτει όλα τα ήδη γνωστά στελέχη, (μήπως είναι placebo, μήπως η προμήθεια ήταν όχι αυθεντικό εμβόλιο αλλά αντίγραφο, μήπως πήραμε παρτίδα ηθελημένα που δεν καλύπτει όλα τα στελέχη αλλά πιο φτηνή, λέμε τώρα!, πάντως είναι περίεργο που δεν καλύπτει όλο το φάσμα-παραλλαγών της γρίπης).

Αλλά ας συνεχίσουμε στα περί κορονοϊού.

Εμείς εδώ και καιρό θέλαμε να αναφέρουμε όταν βλέπαμε καθησυχαστικές δηλώσεις του τύπου, “μην ανησυχείτε είμαστε προετοιμασμένοι” κλπ., ότι πιστεύουμε πως αν υπάρξει και στη χώρα μας επιδημία θα καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας, αλλά είχαμε αποφασίσει να μην γράψουμε κάτι πιο συγκεκριμένο μήπως και περάσει ξώφαλτσα ή άντε και θα τη γλυτώσουμε και αυτή τη φορά όπως και τόσες άλλες.

Δεν μπορεί όμως κανείς στην όποια περίπτωση επέκτασης της νόσου να επιρρίψει ευθύνες στη κυβέρνηση, στους υπευθύνους οργανισμών, στους γιατρούς κλπ., το πρόβλημα υπερβαίνει τα στενά όρια διοίκησης και ιατρικής αντιμετώπισης και αφού,

Η Νόσος Είναι Εδώ και έχουμε μπει πλέον στη β’ φάση,

πρέπει να αναφέρουμε ότι το πρόβλημα για εμάς δεν είναι η αντιμετώπιση κλπ. γιατί πρακτικός –  πραγματικός τρόπος ίασης ή πρόληψης μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει, το πρόβλημα έγκειται κατά την άποψη μας στο ότι δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πληθώρα ασθενών και κυρίως τα βαριά περιστατικά και ως συνήθως θα γίνει ο κακός χαμός, ελπίζουμε μόνο να υπάρχει και προτρέπουμε στην εκ μέρους των πολιτών μια ήρεμη στάση και να μη δούμε σκηνές αλλοφροσύνης  ή βίας τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κλπ.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά και θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, θεραπεία κλπ., άρα προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας έστω και αν έχουμε ή έχουν απλό συνάχι, επειδή πολλοί νοσούν αλλά σε ήπια μορφή μη γνωρίζοντας ότι είναι φορείς.

Ποια είναι τα συμπτώματα και πώς μεταδίδεται

Εάν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα τα οποία ποικίλλουν από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος, έως και πολύ σοβαρά. Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό 2019–nCoV μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως:

Καταρροή
Πονόλαιμο
Πυρετό
Βήχα
Δυσκολία στην αναπνοή

Ο 2019–nCoV προκαλεί αναπνευστική νόσο η οποία μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, συνήθως κατόπιν στενής επαφής με ασθενή μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον ή σε χώρο παροχής φροντίδας υγείας.

Ο 2019–nCoV μεταδίδεται κυρίως μέσω της επαφής με ασθενή, μέσω σταγονιδίων τα οποία παράγονται όταν ο ασθενής βήχει ή φτερνίζεται ή μέσω σταγονιδίων από τη σίελο ή από τη ρινική κοιλότητα. Για την αποφυγή μετάδοσης είναι πολύ σημαντική η εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής.

Για παράδειγμα, καλύψτε το στόμα σας και τη μύτη σας με ιατρική μάσκα, μαντήλι, το μανίκι σας ή τον λυγισμένο αγκώνα σας όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Πετάξτε αμέσως το μαντήλι σε κλειστό κάδο. Πλένετε τακτικά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα.

Λοιπόν ψυχραιμία, ήρεμη αντιμετώπιση και ας ελπίσουμε ότι δεν θα μεταλλαχθεί.

Μήπως οι Ιταλοί προσπάθησαν να κρύψουν το πρόβλημα με τον Κορωνοϊό ?

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας