Κύκλοι υπ. Εργασίας: Δεν εξετάζεται τιτλοποίηση οφειλών στα Ταμεία

Κύκλοι υπ. Εργασίας: Δεν εξετάζεται τιτλοποίηση οφειλών στα Ταμεία

Κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ερωτηθέντες σχετικά, διαψεύδουν το περιεχόμενο δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας σχετικά με ενδεχόμενο σχέδιο τιτλοποίησης οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως υποστηρίζουν η ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία λήγει στις 30/9 είναι η τελευταία, η μοναδική και η πιο ευνοϊκή για όλους ώστε να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παραπέμπουν δε στην πρόσφατη και ρητή δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού από βήματος ΔΕΘ ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους και ότι δεν θα υπάρξει άλλη.

Αιτήματα για παράταση

Το θέμα είναι το αν η τελευταία, όπως την χαρακτηρίζουν, ρύθμιση θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου ή αν θα δοθεί παράταση, καθώς η κυβέρνηση δέχεται σχετικές εισηγήσεις και αιτήματα.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων και για την υπαγωγή φορολογικών οφειλών στη ρύθμιση των «120 δόσεων» ζητά άλλωστε και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Η κυβέρνηση επισήμως δεν έχει αντιδράσει, αλλά ασφαλώς κατανοεί τα παραπάνω επιχειρήματα και είναι πιθανό να λάβει όντως απόφαση για παράταση. Αυτό, όμως, κυρίως θα εξαρτηθεί από το πώς θα έχει εξελιχθεί η πορεία των αιτήσεων, μέχρι και της τελευταίες ημέρες της σχετικής προθεσμίας. Αν φανει πως πράγματι μένει έξω πολύς κόσμος, τότε ναι η περίπτωση παράτασης είναι εξαιρετικά πιθανή.


Ρεπορτάζ : polychronopoulos@reporter.gr (Σπύρος Πολυχρονόπουλος) Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας