Κ. Ζέρβας: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για υπόγειο parking στην πλατεία Ελευθερίας

Κ. Ζέρβας: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για υπόγειο parking στην πλατεία Ελευθερίας

«Η εξέλιξη με το σφράγισμα του πολυόροφου parking στην οδό Πολυτεχνείου που είχε μισθωθεί από την ιδιοκτήτρια ΕΤΑΔ σε ιδιώτη, συνιστά ένα ακόμη πλήγμα για τη λειτουργία του κέντρου της Θεσσαλονίκης καθώς χάνονται νέες θέσεις οργανωμένης στάθμευσης, απολύτως κρίσιμες για την εξυπηρέτηση κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως επισημαίνει «λίγους μήνες πριν, η εξέλιξη στην Πλατεία Ελευθερίας, με την εκεί απώλεια 200 σταθερών θέσεων στάθμευσης, που εξυπηρετούσαν πάνω από 1.200 οχήματα καθημερινώς, επιβάρυνε τραγικά την υπόθεση της στάθμευσης».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζει ότι «η αναγκαιότητα δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης αναδεικνύεται με τρόπο ξεκάθαρο και εμφατικό».

«Για το λόγο αυτό, ως Δήμος Θεσσαλονίκης θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να δημιουργήσουμε νέο υπόγειο parking στην πλατεία Ελευθερίας, θα ενεργήσουμε στην κατεύθυνση αξιοποίησης του parking στην Πολυτεχνείου και θα εξετάσουμε όλες τις πιθανές άλλες λύσεις. Λύσεις που σημειωτέον η διοίκησή μας πρέπει να δρομολογήσει από την αρχή, με μηδενική προεργασία» αναφέρει.

Παράλληλα ο κ. Ζέρβας υπογραμμίζει ότι «η Θεσσαλονίκη χρειάζεται και αξιόπιστα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ελεύθερους δημόσιους χώρους αλλά και θέσεις στάθμευσης».

«Όσοι ναρκοθετούν αυτήν την προοπτική, με δηλώσεις κι ενέργειες, είτε δεν αντιλαμβάνονται τη φύση και το μέγεθος του προβλήματος είτε επιθυμούν την πόλη εγκλωβισμένη σε ένα καθημερινό κυκλοφοριακό άλγος, χωρίς καμία προοπτική εξέλιξης» καταλήγει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

The post Κ. Ζέρβας: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για υπόγειο parking στην πλατεία Ελευθερίας appeared first on dailythess | Ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ : dailythεss Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας