Κ. Χατζηδάκης: Αν η κυβέρνηση καλύψει τον Πολάκη ο κόσμος θα το καταγράψει

Κ. Χατζηδάκης: Αν η κυβέρνηση καλύψει τον Πολάκη ο κόσμος θα το καταγράψει

Απάντηση στις κατηγορίες της Κυβέρνησης ότι με τη πρόταση μομφής κατά του Πολάκη η ΝΔ θέλει να καθυστερήσει την ψήφιση για των θετικών μέτρων που ανακοίνωσε, έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι βαθειά πολιτικό και ανθρώπινο και αφορά τις επιθέσεις κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου από τον Παύλο Πολάκη.

  «Τίποτε δε θέλουμε να καθυστερήσουμε, άλλωστε αν η πλειοψηφία θέλει να καλύψει τον κ. Πολάκη, θα τον καλύψει και το θέμα θα λήξει», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Απαντώντας στην κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης ότι η πρόταση μομφής αποσκοπεί στο να καθυστερήσει την ψήφιση θετικών μέτρων για την οικονομία ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Το ζήτημα είναι βαθειά πολιτικό και ανθρώπινο, το θέμα του κ. Πολάκη και των δηλώσεών του εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου […] Αυτή η κυβέρνηση που θεωρητικά λέει ότι εκφράζει το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου […] θέλει να καλύπτει τέτοιου είδους απρεπείς και προσβλητικές δηλώσεις και αυτό συνάδει με το νέο ήθος, που εκφράζει η κυβέρνηση;

Αν θέλουν να καλύψουν -όπως φαίνεται με την στάση του ίδιου του πρωθυπουργού- την συμπεριφορά του κ.Πολάκη, τότε αυτό το καταγράφει ο κόσμος και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι πλέον μόνο για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο για τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά και για το ίδιο το αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης».

Και σημείωσε: «Σε τι πιστεύει τελικά αυτή η κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι είναι κυβέρνηση των πολλών: Είναι κυβέρνηση των πολλών ή είναι κυβέρνηση των Πολάκηδων, κυβέρνηση που απλώς λατρεύει την καρέκλα; […] Είναι ένα θέμα το οποίο πάει πέρα από την ανθρώπινη συμπεριφορά, τους κανόνες ευγενείας και έχει να κάνει με το πολιτικό ήθος και τις αξίες που πρεσβεύουμε στη ζωή. Ο κ. Πολάκης δεν είναι ένας πολίτης απλώς, είναι υπουργός και η πολιτική έχει έναν παιδαγωγικό ρόλο εκ των πραγμάτων».

Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ έχει ακροδεξιά ατζέντα, την οποία επιχειρεί να αποκρύψει ο κ.Χατζηδάκης επισήμανε: «Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, όπως τα αντίστοιχα της Ευρώπης, με έναν πρόεδρο ο οποίος προέρχεται από το κέντρο και που αυτή την ώρα προηγείται –όχι φυσικά γιατί οι Έλληνες έχουν γίνει ακροδεξιοί, αλλά γιατί έχουν απογοητευτεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί εξαπάτησε τον κόσμο και γιατί έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και γιατί δεν υπάρχει καμία προοπτική και ελπίδα στον τόπο».

Κια τόνισε ότι «σε όλα αυτά “κερασάκι στην τούρτα” είναι αυτή η συμπεριφορά, ο κυνισμός και η αλαζονεία της κυβέρνησης, που έρχεται να κάνει χειρότερα τα πράγματα και για την ίδια και για τη χώρα. Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αποπνέουν έναν τέτοιον αέρα, να δείχνουν ότι τελικά δεν πιστεύουν σε τίποτα, παρά μόνο στην καρέκλα».

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης ενόψει των ευρωεκλογών παρατήρησε: «Για την Ευρώπη μιλάμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αναστολή της πολιτικής μας δραστηριότητας προκειμένου να χαριστούμε στην κυβέρνηση, να μιλάει ο κ. Πολάκης κι εμείς να έχουμε ραμμένο το στόμα μας, η κυβέρνηση να έχει την Ελλάδα τελευταία χώρα στις επενδύσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώτη στην αύξηση των φόρων σε ολόκληρο τον ΟΟΣΑ κι εμείς να μη μιλάμε. Αυτά τα θέματα αναδεικνύονται, σωστά αναδεικνύονται και θα αναδεικνύονται μέχρι την ημέρα των εκλογών. Άλλωστε οι πολίτες τα έχουν πάρει χαμπάρι».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και το νέο πακέτο θετικών μέτρων που προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Η ΝΔ δεν μπορεί παρά να ασκεί τον θεσμικό της ρόλο κάνοντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και από την άλλη να αντιπροτείνει λύσεις και γι’ αυτό την ίδια στιγμή παρουσιάζουμε και το πρόγραμμά μας […] Ό,τι θετικό είναι θα το ψηφίσουμε. Για τις 120 δόσεις εμείς έχουμε μιλήσει εδώ και δύο χρόνια και τέτοια ανάγκη για τις 120 δόσεις δε θα υπήρχε, εάν δεν είχε διαλυθεί η οικονομία, εάν δεν είχε τσακιστεί ο παραγωγικός ιστός».

Ερωτηθείς εάν ο πρόεδρος της ΝΔ προτίθεται να αποδεχθεί την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τηλεοπτικό ντιμπέιτ ο κ.Χατζηδάκης απάντησε: «Έχουν γίνει 40 ντιμπέιτ μεταξύ Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή, μετρημένα».

 

 

 


Ρεπορτάζ : naftemporiki.gr Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας