Λουκέτο σε φιλοσκοπιανό σωματείο από το Πρωτοδικείο Σερρών!

Λουκέτο σε φιλοσκοπιανό σωματείο από το Πρωτοδικείο Σερρών!

Δύο καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων στο πλευρό μικρής ομάδας Σλαβόφωνων κατοίκων της περιοχής των Σερρών, οι οποίοι ήθελαν κατοχύρωση «ντόπιας» γλώσσας ως …»Μακεδονικής».
Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Σερρών κ. Αλέξης Παρασκευιώτηςστην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» του Focus fm, οι δύο καθηγητές πήγαν στις Σέρρες και υπερασπίσθηκαν στο δικαστήριο τα επιχειρήματα των μελών μιας Αδελφότητας που ήθελε αναγνώριση αυτής της …βαπτισμένης γλώσσας ,όπως και της …επανάστασης του ‘Ιλιντεν.
Η αδελφότητα των φιλοσκοπιανών είχε καταφέρει να εγκρίνει το καταστατικό της από το ειρηνοδικείο, προφανώς παραπλανώντας, αλλά όταν άρχισαν να γίνονται γνωστοί οι σκοποί της, επενέβη η δικαιοσύνη και το θέμα έφτασε στο πρωτοδικείο, όπου εμφανίσθηκαν οι δύο καθηγητές για να υπερασπισθούν τα επιχειρήματα της αδελφότητας περί «ντόπιας» γλώσσας.


Όπως δήλωσε στον Focus Fm 103,6 ο δικηγόρος Αλέξης Παρασκευιώτης:


«Όταν ο εισαγγελέας άσκησε προκαταρτική εξέταση και κάλεσε τα ιδρυτικά μέλη εκεί βγήκαν τα μαργαριτάρια. Ο ένας έλεγε Σλαβομακεδονικά, ο άλλος έλεγε Βουλγάρικα, ο άλλος Μακεδονικά και άρχισαν να γίνονται και παραιτήσεις από το σωματείο».


Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υφίστανται οι ισχυρισμοί τους και ακυρώθηκε η ίδρυση της αδελφότητας.

Λουκέτο σε φιλοσκοπιανό σωματείο από το Πρωτοδικείο Σερρών!


Ρεπορτάζ : Unknown Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας