Μέρες ραδιοφώνου: Ο παραγωγός Γ. Μουχταρίδης στο One Channel

Στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου ο ραδιοφωνικός παραγωγός και διευθυντής του pepper 96,6, Γιώργος Μουχταρίδης, όπου μίλησε για την επαγγελματική του πορεία στο ραδιόφωνο από την εποχή των πειρατών στο διαδικτυακό ραδιόφωνο και την εκπομπή που διατηρεί στον pepper 96,6.

Ο κ. Μουχταρίδης μοιράστηκε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως δημοσιογράφος και μετέπειτα ως ραδιοφωνικός παραγωγός, αλλά και τα ακούσματα που περισσότερο τον επηρέασαν στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Το αμερικανικό ραδιόφωνο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των μουσικών του προτιμήσεων, όπως επίσης και τα ταξίδια του στις ΗΠΑ και η γνωριμία του με προσωπικότητες της τότε μουσικής επικαιρότητας.

Μίλησε για τους ήχους του ραδιοφώνου και τα μουσικά περιοδικά προηγούμενων δεκαετιών, τα οποία ήταν στην πρώτη γραμμή των ελληνικών Μίντια για τους φίλους της μουσικής και πώς αυτά επηρέασαν όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τους ανθρώπους της γενιάς του.

Θυμήθηκε την πρώτη του ραδιοφωνική εμφάνιση, τη «ραδιοσυννεφούλα». Επρόκειτο για το πρώτο μαγκαζίνο, το οποίο περιείχε συζητήσεις, συνεντεύξεις, αναλύσεις και πολύ μουσική. Τώρα είναι μουσικός παραγωγός και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96,6, στον οποίο ακούγονται «όλες οι πλευρές της μουσικής οι οποίες έχουν αξία αλλά στην πιο ποπ απόχρωσή τους». Στην εκπομπή που διατηρεί κάθε πρωί στις 10:00 αποφεύγει το πολιτικό σχόλιο, γιατί όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «δημιουργεί μια αίσθηση διχόνοιας, διχασμού και εντάσεων». Εξήγησε ακόμα τον τρόπο που επιλέγονται τα τραγούδια και δημιουργούνται οι λίστες αναπαραγωγής.

Τέλος, μίλησε για το πώς κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει στο χώρο του ραδιοφώνου, όπου βασική οδηγία είναι να ακολουθείς τη διάθεση του ακροατηρίου, αλλά παράλληλα να μπορείς και να το εκπλήσσεις. Το βασικό είναι «να μπορέσεις να κάνεις τον ακροατή να νιώσει οικεία και παράλληλα να τον εκπλήσσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Subscribe στο One Channel: http://bit.ly/2lRBvd9
Δες ολόκληρα επεισόδια αποκλειστικά στο http://bit.ly/2kDW64t
Like us on Facebook: http://bit.ly/2kOZzgu
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2kOi6cM
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2kkFnTl
Official Website: http://bit.ly/2mmwf1l

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας