Μέσα στο 2021 το ηλεκτρικό Range Rover

Μέσα στο 2021 το ηλεκτρικό Range Rover

Τα στελέχη της JLR εντείνουν τις προσπάθειές τους με σκοπό να παρουσιάσουν τα επόμενα χρόνια το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο Range Rover.

 

Η Land Rover, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, θέλοντας να «βουλώσει» τις οικονομικές τρύπες του παρελθόντος. Απτό παράδειγμα το λανσάρισμα της νέας γενιάς Defender, ενώ στη συνέχεια οι τεχνικοί της εταιρείας θα επικεντρωθούν στην ηλεκτροκίνηση, έναν τομέα που αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο για το μέλλον της, όντας τμήμα του προγράμματος «Charge and Accelerate».

Το πρώτο μοντέλο που θα ακολουθεί την παραπάνω φιλοσοφία θα είναι το ηλεκτρικό Range Rover, το οποίο φέρει τον κωδικό «Road Rover» και όπως λένε διάφορες φήμες θα επικεντρώνεται στην σπορ οδήγηση, χωρίς βέβαια να του λείπουν οι εκτός δρόμου δυνατότητες. Όπως ανακοινώνουν οι υπεύθυνοι παραγωγής το συγκεκριμένο μοντέλο θα ανήκει στα μεσαίων διαστάσεων SUV και θα τοποθετείται ανάμεσα στα Evoque και Velar. Σχεδιαστικά θα ξεχωρίζει από την χαμηλή οροφή και το κοντό εμπρός τμήμα, ενώ η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του θα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους από το αντίστοιχο Velar. Φυσικά, η κυριότερη αγορά του νέου μοντέλου θα είναι η Κίνα, εκεί όπου οι πωλήσεις των Jaguar Land Rover βρίσκονται σε πτώση. Τα στελέχη του κατασκευαστή ελπίζουν ότι με την βοήθεια της κινεζικής κυβέρνησης, που ωθεί τους κατοίκους για να αγοράσουν ηλεκτρικά μοντέλα, θα αναστρέψει το κλίμα, έχοντας στη φαρέτρα τους τόσο το Range Rover, όσο και την ηλεκτρική έκδοση της νέας Jaguar XJ.

Βασικοί ανταγωνιστές του νέου μοντέλου της JLR, που θα λανσαριστεί πιθανότατα μέσα στο 2021, αναμένεται να είναι η αμιγώς ηλεκτρική Porsche Macan και το επερχόμενο Audi E-tron Sportback.

The post Μέσα στο 2021 το ηλεκτρικό Range Rover appeared first on NewsAuto.gr.


Ρεπορτάζ : Κώστας Χαριάτης Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας