Μαυροβούνιο, ο Μπόσκοβιτς μιλά για νέους εξοπλισμούς

Μαυροβούνιο, ο Μπόσκοβιτς μιλά για νέους εξοπλισμούς

Η προμήθεια νέων στρατιωτικών οχημάτων και η βελτίωση των δυνατοτήτων επιτήρησης είναι μερικοί από τους βασικούς εξοπλιστικούς στόχους του Μαυροβουνίου για τα επόμενα πέντε έτη.

Με δηλώσεις του στο «Standard» ο υπουργός άμυνας της χώρας Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς ανέφερε ότι ο στρατός ξηράς θα ενισχυθεί με 67 ελαφριά τεθωρακισμένα οχήματα, θα αποκτηθούν νέες στολές και υλικά κατάλληλα για χειμερινές επιχειρήσεις. Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα βελτιώσουν τη συνεργασία με τις υπόλοιπες νατοϊκές χώρες. Για την καλύτερη εκπαίδευση, θα λειτουργήσει κέντρο ασκήσεων στην ορεινή περιοχή Sinjajevina. Βελτιωμένος εξοπλισμός θα αποκτηθεί, επιπλέον, για την εκκαθάριση ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ με υλικά θα ενισχυθούν και οι δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Όσον αφορά το ναυτικό, θα προχωρήσουν οι εργασίες υποστήριξης των διαθέσιμων μονάδων επιφανείας, με τη μετατροπή των πυραυλακάτων σε περιπολικά σκάφη. Στην αεροπορία δεν προβλέπεται η απόκτηση πολεμικών αεροσκαφών, και η επιτήρηση του εναέριου χώρου θα συνεχίσει να γίνεται από τις Ιταλία και Ελλάδα. Στα σχέδια υπάρχει ωστόσο η προμήθεια συστήματος ραντάρ επιτήρησης. Τέλος, για την αντιμετώπιση του ζητήματος υποστελέχωσης, εξετάζεται η ενεργοποίηση του μέτρου της εθελοντικής στράτευσης.

Το Μαυροβούνιο σκοπεύει να αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα


Ρεπορτάζ : Ομάδα Σύνταξης Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας