Μετασεισμικό έλεγχο στα σχολεία της Αττικής ζητούν οι Διευθυντές

Μετασεισμικό έλεγχο στα σχολεία της Αττικής ζητούν οι Διευθυντές

Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό της Αθήνας, αλλά και τους μετασεισμούς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, με ανακοίνωσή του ζητά από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, να προβούν σε έλεγχο των σχολικών κτιρίων.

Η Ενωση, με αφορμή τα 5,1 Ρίχτερ, αλλά και τους μετασεισμούς, επαναφέρουν το θέμα των σχολικών κτιρίων που χρειάζονται παρεμβάσεις, αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα. Γι’ αυτό και ζητούν να γίνει ο έλεγχός τους, προς αποφυγή χειρότερων καταστάσεων.

Η ανακοίνωση της Ενωσης

«Με με αφορμή τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:

Μετασεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά κτήρια της Αττικής και πραγματοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, των απαραίτητων παρεμβάσεων και επισκευών σε όλα όσα αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να είναι απολύτως ασφαλή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, του προσεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας.

Εκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας και θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτίρια».


Ρεπορτάζ : Κώστας Παναγιωτάκης Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας