Με διαδικασίες fast track θα «ξηλώσουν» την Θάνου

Με διαδικασίες fast track θα «ξηλώσουν» την Θάνου

Μόλις ο νόμος εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης θα εκδωθεί διαπιστωτική πράξη που θα ορίζει την απομάκρυνσή της

Οι διαδικασίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού θα είναι ταχύτγατες. Στο πλαίσιο αυτό, προς άμεση αντικατάσταση οδηγείται η Βασιλική Θάνου από το τιμόνι της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς με βάση άρθρο του διυπουργικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή καθιερώνεται ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 101 προβλέπονται ασυμβίβαστα για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανάμεσα στα οποία είναι και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης, ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου με τη συγκεκριμένη απαγόρευση να ισχύει για 5 χρόνια από την προηγούμενη θητεία του υπηρετούντος.

Με γρήγορες διαδικασίες η έξοδος της Θάνου

Οι διαδικασίες για την έξοδο της κ. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα τρέξουν όπως όλα δείχνουν, γρήγορα. Ο Α. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην Βασιλική Θάνου, η οποία θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά την χθεσινή ψήφιση των διατάξεων για στελέχη των ανεξάρτητων Αρχών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ακόμα κι αν προσφύγει στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της στην θέση της.

Κατηγόρησε την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι τυχόν προσφυγή σε δικαστικά όργανα γίνεται μόνον ώστε να διεκδικήσει την αποζημίωσή. Παράλληλα κατήγγειλε πως μολονότι η Β. Θάνου αρνείται ότι είχε κομματική ταυτότητα στην πράξη ευνοήθηκε καταφανώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, η Β. Θάνου αρχικά τοποθετήθηκε στην ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου μολονότι ήταν η ένατη στην σειρά υποψηφίων, στην συνέχεια υπηρέτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, κι όταν άρχισε να διαφαίνεται η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε μεθοδευμένα φιλικά πρόσωπα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς.

Πέραν της Β Θάνου, είπε ο υπουργός, στην αντιπροεδρία της Αρχής διορίστηκε η νομική σύμβουλος του Νίκου Παππά, η οποία προηγουμένως τον είχε ακολουθήσει σε όλα τα υπουργεία που ανέλαβε. Ο Α. Γεωργιάδης επαναβεβαίωσε πως μόλις ο νόμος εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο ίδιος θα εκδώσει διαπιστωτική πράξη που θα ορίζει την απομάκρυνση της Β. Θάνου και της αντιπροέδρου από τα καθήκοντά τους.


Ρεπορτάζ : fimotro Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας