Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Ήθελαν να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους

Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Ήθελαν να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, από την οποία δεν βγήκε λευκός καπνός, για τον προϋπολογισμό.

«Κάποιοι επέμειναν ότι θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους. Αυτό δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στον τελικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με το αποτέλεσμα των συνομιλιών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Δεν μπήκαμε σε ουσιαστική συζήτηση για τις εθνικές πολιτικές. Αλλά οι κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υποστηριχθούν στις επόμενες συζητήσεις που θα γίνουν για το συνολικό πλαίσιο προϋπολογισμού».

Παράλληλα, σημείωσε πως 17 χώρες ζήτησαν περισσότερους πόρους «για να μπορούμε να κάνουμε πράξη τις φιλόδοξες πολιτικές».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως δεν υπάρχει κίνδυνος δραματοποίησης της κατάστασης, ενώ σημείωσε πως το κονδύλι για τη μετανάστευση είναι αυξημένο σε σχέση με αυτό που είχαμε.

«Καμιά καθυστέρηση στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό», επέμεινε ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους αγρότες ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα χάσουν πόρους.


Ρεπορτάζ : Κώστας Παναγιωτάκης Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας