Μουρουνέλαιο: Η υπερτροφή φαινόμενο!

Μουρουνέλαιο: Η υπερτροφή φαινόμενο!

Το μουρουνέλαιο παράγεται από το συκώτι των λευκών ψαριών, όπως της μουρούνας ή άλλων συγγενικών ψαριών, όπως ο μπακαλιάρος, ο γάδος και ο ιππόγλωσσος. Είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και δοκοσαεξαενοϊκό οξύ (DHA). Είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α και D. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν το ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους και διεγείρουν την υγιή λειτουργία των οργάνων.

Οι κυριότερες ιδιότητες του μουρουνέλαιο αποδίδονται στη σύνθεση του σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα σε συνδυασμό με τις δράσεις που προσφέρουν οι βιταμίνες. Συγκεκριμένα ωφελεί:

Καρδιαγγειακή προστασία (αθηροσκλήρωση)
Μείωση αρτηριακής πίεσης
Εγκεφαλική ανάπτυξη και πνευματική εγρήγορση
Οστική υγεία
Διάθεση, κατάθλιψη και πνευματική υγεία
Αντιφλεγμονώδη δράση
Αρθρίτιδα
Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
Στεφανιαία νόσος
Υγιής εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με ερευνητές από τη Βοστόνη: «Ο συνδυασμός των θρεπτικών ουσιών που βρίσκονται στο μουρουνέλαιο παρέχει μεγαλύτερα προστατευτικά οφέλη σε σχέση με κάθε θρεπτική ουσία που λαμβάνεται μεμονωμένα». Το φαινόμενο της προστατευτικής του δράσης φαίνεται να είναι συνολικό και όχι αποτέλεσμα μίας συγκεκριμένης θρεπτικής ουσίας.

Μιλάμε για μία υπερτροφή φαινόμενο, η οποία συμβάλει στην απόλυτη προστασία της υγείας και πρέπει να αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια για όλους μας!


Ρεπορτάζ : vaggelio Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας