Μπριζόλα Flat Iron με σάλτσα πιπεριού και πατάτες τηγανιτές | 22.10.2019

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης και έφτιαξε πεντανόστιμες μπριζόλες με σάλτσα πιπεριού και πατάτες τηγανιτές.

Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

• 2 μπριζόλες ‘Flat iron’ (ιδανικά 1 ώρα εκτός ψυγείου)
• 40 γρ. μέλι
• 140 γρ. σόγια
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• 45 + 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο
• 6 – 7 κλωναράκια θυμάρι
• 3 κ.σ. κόκκους πιπέρια μιξ
• 120 γρ. brandy
• 240 γρ. ζωμό κοτόπουλο
• 15 γρ. κορν φλάουρ

Για τις πατάτες
• 2 κιλά πατάτες
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι, τη σόγια και το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και μαρινάρουμε το κρέας για 20 – 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη μαρινάδα και σκουπίζουμε καλά με χαρτί. Δεν πετάμε τη μαρινάδα.
2) Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία (9). Λαδώνουμε (με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο) και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς το κρέας.
* Προσοχή στο αλάτι γιατί έχουμε μαρινάρει σε σόγια που είναι αλμυρή.
3) Προσθέτουμε το κρέας στο τηγάνι και θωρακίζουμε καλά από την κάθε πλευρά για περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή (5-7) και προσθέτουμε τις 3 κ.σ. βούτυρο και 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι. Γέρνουμε το τηγάνι σε κλίση και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το βούτυρο πάνω από τα κομμάτια του κρέατος γυρίζοντας από τις 2 πλευρές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 3 – 4 λεπτά πρωτού το κόψουμε.

Για τη σάλτσα πιπεριού

1) Προσθέτουμε τα πιπέρια σε ένα γουδί ή μούλτι και τα σπάμε ελαφρώς.
2) Παράλληλα, προθερμαίνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία (5-6) και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο και τα σπασμένα πιπέρια.
3) Μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά, σβήνουμε με το brandy και περιμένουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υγρά που έχουμε μαρινάρει το κρέας και το ζωμό και δίνουμε μια βράση. Μαγειρεύουμε περίπου για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
4) Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι προσθέτουμε 2 κ.σ. κορν φλάουρ, 2 – 3 κ.σ. κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.
5) Μαδάμε 4 – 5 κλωναράκια θυμάρι στη σάλτσα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας έντονα. Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
6) Σερβίρουμε με το κρέας.

Δείτε τα δελτία και τις εκπομπές του Star στο http://www.star.gr/tv/

Πατήστε “Subscribe” στο startvgr, για να έχετε άμεση ενημέρωση για τις νέες εκπομπές και δελτία που ανεβαίνουν στο YouTube

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας