Μ. Στάγκος στο One Channel: Βοηθάει στην αλλαγή της κουλτούρας το σταρταπιλίκι

Με αφορμή εκδήλωση για την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου μίλησε στην εκπομπή One Talk το βράδυ της Τρίτης 19 Νοεμβρίου ο Συνιδρυτής Οργανισμού Industry Disruptors/Game Changers, Μιχάλης Στάγκος για τις καινοτόμες δράσεις στην Ελλάδα, τις start ups και το νεοφυές οικοσύστημα.

Οι start ups είναι μια μορφή επιχειρηματικότητας που αναπτύχθηκε στα χρόνια της κρίσης. Τώρα που σιγά σιγά οδεύουμε προς την έξοδο, ολοκληρώνεται ένας πρώτος κύκλος, σύμφωνα με τον κ. Στάγκο. Το 2012 που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά τα επενδυτικά ταμεία, τότε ξεκίνησε να πλάθεται η ιδέα του νεοφυούς οικοσυστήματος. Κατά τη διάρκεια των επτά χρόνων που πέρασαν από τότε, «έχουμε και μια νέα πραγματικότητα. Εταιρείες που έχουν πετύχει και νέους ανθρώπους που έμειναν στη χώρα και τολμήσαν να επιχειρήσουν εδώ». «Βοηθάει στην αλλαγή της κουλτούρας το σταρταπιλίκι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχει ένα σημαντικό επενδυτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούν να αναδειχθούν οι νέες εταιρείες και να πετύχουν. Αν και η διαδικασία για τη δημιουργία μιας start up δεν είναι απλή, υπάρχει η πρόθεση, σύμφωνα με τον κ. Στάγκο, απλοποίησης, κάτι που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το νέο αυτό μοντέλο επιχειρηματικότητας.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία δημιουργείται μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας που απασχολεί ανθρώπους υψηλής επιστημονικής γνώσης. «Δημιουργείται μια νέα κουλτούρα συνεργατικότητας, ένα νέο μοντέλο διαφάνειας», τόνισε ο κ. Στάγκος.

Subscribe στο One Channel: http://bit.ly/2lRBvd9
Δες ολόκληρα επεισόδια αποκλειστικά στο http://bit.ly/2kDW64t
Like us on Facebook: http://bit.ly/2kOZzgu
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2kOi6cM
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2kkFnTl
Official Website: http://bit.ly/2mmwf1l

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας