Νέα αναβαθμισμένα τακτικά γιλέκα για τους χειριστές ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών

Νέα αναβαθμισμένα τακτικά γιλέκα για τους χειριστές ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών

Μοιραστείτε το άρθρο

Μια απόφαση που ελήφθη υπό το πρίσμα της εμπειρίας της εκστρατείας της Συρίας για τον εκσυγχρονισμό του τακτικού γιλέκου των πιλότων μάχης, αναμένεται να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης τους.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Πότζνιάκοφ, γενικό διευθυντή παραγωγής έρευνας κι ανάπτυξης της εταιρείας Zvezda, έχει δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο γιλέκο το οποίο θα αποσταλεί για δοκιμές κι επιχειρησιακή αξιολόγηση σε μονάδες πρώτης γραμμής της ρωσικής Αεροπορίας ήδη από το επόμενο έτος, όπως αναφέρει το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Όπως σημείωσε ο Πότζνιάκοφ στο ρωσικό πρακτορείο, «Υπό το φως των γεγονότων στην Συρία, όπως και στις ημέρες του Αφγανιστάν [σ.σ. αναφέρεται στην σοβιετική εισβολή στην ασιατική αυτή χώρα τη δεκαετία του ’80), ο εκσυγχρονισμός του τακτικού γιλέκου για τους χειριστές μαχητικών αεροσκαφών, για την μεταφορά όπλων αυτοάμυνας, τροφίμων και νερού, χειροβομβίδων, κλπ., έγινε ένα πιεστικό ζήτημα. Οι πιλότοι των ελικοπτέρων έχουν τέτοια γιλέκα, αλλά για εκείνα δεν υπάρχει η απαίτηση να είναι χρηστικά και λειτουργικά σε αεροσκάφη που επιχειρούν σε υψηλές ταχύτητες».

Η εταιρεία Zvezda είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ρωσία για συστήματα υποστήριξης ζωής σε μεγάλο υψόμετρο με την λίστα των προϊόντων της να περιλαμβάνει εκτινασσόμενα καθίσματα, εξειδικευμένα σωσίβια, κάσκες και πυροσβεστήρες.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει αναπτύξει και μία νέα στολή anti-G ειδικά για τους χειριστές των νέων μαχητικών αεροσκαφών Su-57.

Νέα στολή αντι-G για το Su-57 έτοιμη για έναρξη δοκιμών.

Μοιραστείτε το άρθρο


Ρεπορτάζ : Nikodimos Pavlidis Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας