Νέο κινεζικό σύστημα ραντάρ μπορεί να ανιχνεύσει τα μαχητικά F-35 των ΗΠΑ

Νέο κινεζικό σύστημα ραντάρ μπορεί να ανιχνεύσει τα μαχητικά F-35 των ΗΠΑ

Κινέζοι ερευνητές φέρεται πως δημιούργησαν ένα νέο τύπο ραντάρ το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει αεροσκάφη stealth, τα οποία είναι σχεδιασμένα να είναι αόρατα έναντι των εχθρικών δικτύων αεράμυνας.

Ο επικεφαλής ερευνητής της ομάδας που ανέπτυξε το σύστημα αυτό, ο Λιου Γιονγκταν της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών, δήλωσε στο περιοδικό Naval and Merchant Ships σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα ότι το ραντάρ επιφανειακών κυμάτων υψηλής συχνότητας (HFSWR) μπορεί να ανιχνεύσει αεροσκάφη πέραν του ορατού ορίζοντα και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Στην πραγματικότητα δεν είναι ένας νέος τύπος ραντάρ, αλλά μεταξύ των παλαιότερων που υπάρχουν. Ωστόσο, οι διάφοροι Στρατοί εγκατέλειψαν αυτά τα συστήματα στην δεκαετία του 1950, με την έλευση των συστημάτων εναέριας προειδοποίησης AWACS (Airborne Early Warning and Control System), καθώς οι επιστήμονες αγωνίζονταν για να ξεπεράσουν τις ελλείψεις των HFSWR, που περιλαμβάνουν υψηλό λόγο σήματος προς θόρυβο και χαμηλή κινητικότητα του συστήματος.
Ωστόσο, ο Λιου ισχυρίζεται ότι έχει ξεπεράσει όλα αυτά τα ζητήματα.
Επειδή τα σύγχρονα αεροσκάφη τύπου stealth, όπως το αμερικανικό F-35 και το F-22 ή το J-20 και J-31 της Κίνας σχεδιάστηκαν για να αποκρύπτονται από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα συστήματα ραντάρ μικρού μήκους κύματος, έχουν από την άλλη μηδενική προστασία από τα ραντάρ μεγάλου μήκους κύματος, ανέφερε, σύμφωνα με την Global Times. Αυτή η ιδιότητα προστατεύει επίσης τους σταθμούς ραντάρ από πυραύλους καταστολής εχθρικής αεράμυνας, οι οποίοι σχεδιάζονται για να ανιχνεύουν τις εκπομπές ραντάρ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Ρεπορτάζ : Unknown Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας