ΝΔ: Πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει

ΝΔ: Πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό και εμπνευστή του ιδρύματος, κ. Κώστα Φωτάκη, ότι δημιουργεί έναν νέο φορέα μόνο και μόνο  για να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις σε «ημετέρους”« αναφέρει η Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Αντωνίου.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι ο γιος του κ. Φωτάκη  έλαβε «υποτροφία” από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φράση θα έπρεπε να είναι: «πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…”.

Όσο για την «ανεξαρτησία” του ΕΛΙΔΕΚ που επικαλείται ο υπουργός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του στη Βουλή τόσο για τον επιβλέποντα όσο και για τις χρηματοδοτήσεις, ακόμη και για την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ. Οψόμεθα…».


Ρεπορτάζ : karavasiloglou@reporter.gr (Μαριλένα Καραβασίλογλου) Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας