Νότια Κορέα: Παρουσιάστηκε το νέο αμφίβιο όχημα εφόδου

Νότια Κορέα: Παρουσιάστηκε το νέο αμφίβιο όχημα εφόδου

Η νοτιοκορεατική εταιρεία Hanwha Defence παρουσίασε μοντέλο κλίμακας του νέας γενιάς αμφίβιου ερπυστριοφόρου οχήματος εφόδου κατά την Διεθνή Έκθεση Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ADEX) Σεούλ 2019.

Το κορεατικό αμφίβιο όχημα εφόδου ΙΙ (KAAV II) αναπτύσσεται επί του παρόντος για το Σώμα Πεζοναυτών της Δημοκρατίας της Κορέας, δήλωσε ο ΓιουνγΧου Κού, επικεφαλής ομάδας πρόωσης και αναρτήσεων στην ομάδα προγράμματος KAAV II της Hanwha Defense.

Η νέα πλατφόρμα προορίζεται για να αντικαταστήσει περίπου 200 οχήματα της πρώτης έκδοσης του KAAV που επί του παρόντος είναι σε υπηρεσία με το Σώμα Πεζοναυτών της Νοτίου Κορέας, δήλωσε. Το KAAV βασίζεται στο αμφίβιο αποβατικό όχημα AAV7A1.

O Κού δήλωσε οτι η αρχική ανάπτυξη του KAAV II, η οποία υποστηρίζεται από την νοτιοκορεατική υπηρεσία αμυντικής ανάπτυξης (ADD), έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022. Σε αυτό το στάδιο η Hanwha Defence θα παραδώσει στην ADD δύο πρωτότυπα για δοκιμές – ένα για επίγειες δοκιμές και ένα για δοκιμές στην θάλασσα.

Ο Κού πρόσθεσε οτι η δεύτερου σταδίου εξέλιξη του KAAV II θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2023 και 2028, που θα οδηγήσει στην μαζική παράγωγη το 2029. Η Hanwha Defense σχεδιάζει να κατασκευάσει την πλατφόρμα στις δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής στην Τσάνκγουον.

Ο Κού πρόσθεσε οτι η πλειοψηφία των οχημάτων θα κατασκευαστούν από την τοπική βιομηχανία, αν και ο κινητήρας και το κιβώτιο μετάδοσης ισχύος θα είναι εισαγόμενα, τουλάχιστον αρχικά. Ο κινητήρας θα προέρχεται από την γερμανική MTU, ενώ η καναδική εταιρεία Kinetics Drive Solutions – μια θυγατρική της Singapore Technologies Engineering – θα παρέχει το κιβώτιο μετάδοσης ισχύος.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Σχετικά άρθρα


Ρεπορτάζ : Doukas Gaitatzis Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας