Ν. Βασιλάκος στο One Channel: Όποιος είναι παραγωγικός και μπροστά από τα πράγματα θα κερδίσει

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου ο δημοσιογράφος τεχνολογίας, Νίκος Βασιλάκος όπου μίλησε για τον εθισμό στην τεχνολογία, αλλά και τις αλλαγές που θα γίνουν στο Instagram.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκο η νέα τάση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η επιρροή από τη γνώμη του άλλου και η ανεπαρκής ελεύθερη βούληση. Συγκρίνοντας τη χρήση των social media με αυτή των παλιότερων μέσων μαζικής επικοινωνίας, όπως το ραδιόφωνο και η τηλεόραση, ανέκαθεν οι κίνδυνοι και οι προειδοποιήσεις ήταν οι ίδιες. «Μην ακούς πολύ ραδιόφωνο, θα εθιστείς», ήταν η φράση της εποχής, όπως αντίστοιχα και τώρα με το facebook, twitter, Instagram κλπ.

Για τους nerds, όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται τα άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε πως και αυτοί είναι εθισμένοι στα μίντια. «Το μυαλό μαθαίνει να τα βλέπει ως μέρη μιας εξίσωσης που πρέπει να λύσεις. Αυξάνεις την επικοινωνία του εγκεφάλου με τη σύνθετη πραγματικότητα και αυτό είναι εθιστικό», δήλωσε.

Για τις αλλαγές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ο κ. Βασιλάκος ενημέρωσε πως η επιλογή του Like, στην οποία βασίζονταν πολλοί χρήστες που έχουν κάνει τα social media επάγγελμα, δε θα υπάρχει πια. «Τώρα όλοι οι Influencers θα πρέπει να συνεργάζονται με εταιρείες ή να δημιουργούν δικές τους εταιρείες και θα τιμολογούν μέσω των εταιρειών αυτών, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να δημοσιεύουν στο Instagram και να λένε ότι είναι πληρωμένη καταχώρηση». Στην καινούρια αυτή κατάσταση «έχει να κερδίσει όποιος είναι παραγωγικός και μπροστά από τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Βασιλάκος και πρόσθεσε πως «τότε θα υπάρχουν επικερδείς επιχειρήσεις».

Subscribe στο One Channel: http://bit.ly/2lRBvd9
Δες ολόκληρα επεισόδια αποκλειστικά στο http://bit.ly/2kDW64t
Like us on Facebook: http://bit.ly/2kOZzgu
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2kOi6cM
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2kkFnTl
Official Website: http://bit.ly/2mmwf1l

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας