Ν. Ρεμπάπης στο One Channel: Το ΚΚΕ είναι ο δύσκολος δρόμος που δείχνει σε ξέφωτο

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (13/10) το στέλεχος του ΚΚΕ Νίκος Ρεμπάπης.

Συζητώντας με την Αθηναΐδα Νέγκα, o κ. Ρεμπάπης μίλησε για τη θέση του ΚΚΕ  για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, δηλώνοντας:

«Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων που είτε για δουλειές είτε για σπουδές σήμερα έχουν φύγει από την Ελλάδα και ζουν στο εξωτερικό. Αυτοί θα πρέπει να καλύπτονται  και να εξασφαλίζουν το δικαίωμά τους στην ψήφο, το ΚΚΕ ωστόσο θέτει ορισμένα κριτήρια έτσι ώστε να μην ψηφίζουν όσοι είναι τρίτης ή τέταρτης γενιάς Έλληνες. Τα κριτήρια αυτά ουσιαστικά υπογραμμίζουν πως οι Έλληνες του εξωτερικού, που ψηφίζουν να ξέρουν πως θα υποστεί τις συνέπειες της ψήφου του».

Στο τραπέζι του One Talk Weekend ο κ. Ρεμπάπης, τοποθετήθηκε και γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, μιλώντας παράλληλα και για την αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας. Όπως σημείωσε ο κ. Ρεμπάπης:  «Oι εξελίξεις στη Συρία μετά τις τουρκικές επιθέσεις, αλλά και οι γενικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σε αυτές τις περιοχές θα πυροδοτήσουν νέα αύξηση προσφυγικών ροών. Η συμφωνία Ευρώπης με την Τουρκία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς όπως έχει φανεί, έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών και προσφύγων τύπου «Μόριας», μετατρέποντας τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών». Όπως επεσήμανε ο ίδιος η άμεση κατάργηση της συμφωνίας Ευρώπης – Τουρκίας και η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, θα πρέπει να είναι οι επόμενες στρατηγικές κινήσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο κ. Ρεμπάπης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι πρόσφυγες «μπορούν να ζουν ανάμεσά μας φτάνει να στηριχθούν και μόνο εάν δυναμώσει η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού απέναντι τους» ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην συναντάμε φαινόμενα γκετοποίησης προσφύγων στην Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Ρεμπάπης δήλωσε πως το ΚΚΕ δεν αυξάνει τα ποσοστά του στις εκλογές καθώς «δεν προτείνει τον εύκολο αλλά τον δύσκολο δρόμο σε μεγάλα προβλήματα, το δρόμο της σύγκρουσης άλλα είναι ο μόνο δρόμος που οδηγεί σε ξέφωτο».

Τέλος αναφερόμενος στην πρόσφατη διαμάχη μεταξύ του ΚΚΕ και του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου με φόντο τη δημοσιοποίηση  στοιχείων διαδηλωτή που χτύπησε με μένος αστυνομικό των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της πορείας με αφορμή την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα,  ο κ. Ρεμπάπης έκανε λόγο για μεταβολή θύτη σε θύμα.

Subscribe στο One Channel: http://bit.ly/2lRBvd9
Δες ολόκληρα επεισόδια αποκλειστικά στο http://bit.ly/2kDW64t
Like us on Facebook: http://bit.ly/2kOZzgu
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2kOi6cM
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2kkFnTl
Official Website: http://bit.ly/2mmwf1l

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας