Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Skoda Citigo e iV

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Skoda Citigo e iV

Νέα εποχή για τη Skoda, με την έναρξη της επίσημης παραγωγής του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, Citigoe iV στο εργοστάσιο της Μπρατισλάβα.

Το τσέχικο αυτοκίνητο πόλης ξεχωρίζει αρχικά με την εμφάνισή του, η οποία διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις, χάρη στη βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος κλειστού τύπου εμπρός γρίλια και τα αντίστοιχα λογότυπα «iV». Να αναφέρουμε ότι ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει LED φώτα ημέρας και προβολείς ομίχλης. Αλλά αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι φυσικά η τοποθέτηση ενός ηλεκτρικού μοτέρ κάτω από το καπό.

Το συγκεκριμένο σύνολο αποδίδει 61 kW (83 ίπποι) και 212 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 32,2 kWh, σε πλήρη φόρτιση μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 260 km. Ανάλογες του χαρακτήρα του Citigoe iV είναι και οι επιδόσεις, καθώς μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 12,3 δευτ., για το «60-100 km/h» χρειάζεται 7,3 δευτ. και η μέγιστη ταχύτητα του φτάνει τα 130 km/h.

Εννοείται ότι εκπέμπει μηδενικούς ρύπους και θα προσφέρεται αποκλειστικά σε πεντάθυρο αμάξωμα σε εξοπλιστικές εκδόσεις Ambition και Style. Ο αστικός του χαρακτήρας μεταφέρεται και στις διαστάσεις του, με το μήκος του να μην ξεπερνά τα 3.597 mm, ενώ ο χώρος των αποσκευών του είναι 250 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων αυξάνεται στα 930 λίτρα.

The post Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Skoda Citigo e iV appeared first on NewsAuto.gr.


Ρεπορτάζ : Κώστας Χαριάτης Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας