Οι Ρώσοι διαμαρτύρονται για το νέο συνταξιοδοτικό

Οι Ρώσοι διαμαρτύρονται για το νέο συνταξιοδοτικό

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι έλαβαν μέρος το Σάββατο σε συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που διοργάνωσε το κομμουνιστικό κόμμα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο αμφιλεγόμενα σχέδιο για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη Μόσχα, σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν στη διαδήλωση τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι προκειμένου α δείξουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη μεταρρύθμιση, η οποία επί του παρόντος πέρασε από το κοινοβούλιο. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι εκτίμησαν ότι οι συμμετέχοντες ήταν μόλις 10.000.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις στην ανατολική Ρωσία, τη Σιβηρία και τη δυτική Ρωσία.

Περίπου 1.200 άνθρωποι διαδήλωσαν στη πόλη της Νότιας Σιβηρίας Noβοσιμπίρσκ, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι διαδηλωτές στη Μόσχα κρατούσαν πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα, «Θέλουμε να ζούμε στη σύνταξή μας και να μην πεθάνουμε στην εργασία μας».

Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, στην Αγία Πετρούπολη, περίπου 1.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση κρατώντας κόκκινες σημαίες και πορτρέτα του Στάλιν.

The post Οι Ρώσοι διαμαρτύρονται για το νέο συνταξιοδοτικό appeared first on Aftodioikisi.gr.


Ρεπορτάζ : Νικολέτα Αρκολάκη Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας