Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος εφ’ όλης της ύλης στο One Channel

Στην εκπομπή One Talk Weekend μίλησε ο δημοσιογράφος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Μπορούμε να ενσωματώσουμε πρόσφυγες στη κοινωνία μας. Το κάναμε πάντοτε από τα αρχαία χρόνια. Βέβαια υπήρχαν και προβλήματα. Το θέμα έγκειται στον αριθμό. Βασικό πρόβλημα είναι το επαγγελματικό. Το σημαντικό στη ζωή ενός ανθρώπου είναι να δουλεύει. Μπορούν να ενσωματωθούν μέχρι ένα ποσοστό. Δεν κρίνω ποιότητες ή χρώματα. Καλοδεχούμενος για μένα αυτός που θέλει να έρθει να δουλέψει. Το θέμα είναι πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα που είναι μικρή χώρα. Δεν είμαι διεθνιστής. Πιστεύω στη θεωρία της εθνικής ταυτότητας. Πιστεύω βέβαια και στο διαφορετικό, γιατί αυτός ο τόπος το δίδαξε χιλιάδες χρόνια πριν. Θέλω να διατηρηθεί η εθνική ταυτότητα, το ελληνικό έθνος, ο ελληνικός λαός. Δεν με ενδιαφέρει η καθαρότητα. Με ενδιαφέρει ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο και μέχρι εκείνο το σημείο μπορεί η χώρα να αντέξει τα πάντα» σχολίασε σχετικά με το προσφυγικό.

Για τη συζήτηση σχετικά με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, τόνισε πως «ακραίοι υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες. Η διαφορά είναι ότι δεν παίρνουν όλοι ένα μαχαίρι να σου κόψουν το κεφάλι. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλο το Ισλάμ, αλλά στο ακραίο κομμάτι του. Οφείλουμε να προστατέψουμε ακόμα περισσότερο το δυτικό τρόπο ζωής. Αναδείχθηκαν λόγω της κρίσης διάφορα μορφώματα της πολιτικής ανά τον πλανήτη. Πρόσωπα που τα έλεγαν ωραία από τα προεκλογικά μπαλκόνια. Τύποι που εξέφρασαν μεσσιανιακό χαρακτήρα. Αυτό αλλοίωσε τις κοινωνίες. Έφερε το βορρά απέναντι στο νότο. Άρχισε ένας διαχωρισμός που απείλησε την ενότητα της Ευρώπης. Η Ευρώπη ενώθηκε μετά από πολύ αίμα. Υπήρξαν κάποια φωτισμένα όπως ο Αντενάουερ και ο Ντε Γκολ, που μας έδωσαν την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης».

«Βρυχάται πολύ απαλά η ΕΕ στα ζητήματα της Τουρκίας. Δεν θα αντιδρούσαν έτσι οι Αντενάουερ και Ντε Γκολ. Συγκλονίζομαι με τις εικόνες από την εισβολή στη Συρία. Δεν τηρείται τίποτα από το Διεθνές Δίκαιο» σχολίασε αναφορικά με την εισβολή της Τουρκίας και τη στάση της ΕΕ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως η ΕΕ διαχειρίστηκε την ελληνική οικονομική κρίση.

«Μας συζητούσαν αρνητικά σε όλο τον κόσμο. Όμως το να είσαι μια μικρή χώρα και να επηρεάζεις, δείχνει κάτι σημαντικό για σένα. Μη μας πιάσει μεγαλοιδεατισμός, αλλά επηρεάζαμε. Η ΕΕ έκανε λάθη στην περίπτωση μας. Είμαστε ιδιαίτερος πολιτισμός, αφήσαμε αποτύπωμα στον πλανήτη. Και γι’ αυτό μας έδιναν μεγαλύτερη σημασία. Βέβαια αυτό μας έκανε και μεγάλο κακό» υποστήριξε.

«Ήμασταν σαν τον αποδιοπομπαίο τράγο, που δεν τον έστειλαν στην έρημο να πεθάνει, αλλά τον κρατάνε στα όρια της πόλης, για να τον βλέπουν οι υπόλοιποι ότι σιτίζεται με το σταγονόμετρο, άρα ότι μπορεί και να πεθάνει, άρα να μη κάνουν τα ίδια Ισπανοί, Ιταλοί και άλλοι» πρόσθεσε.
«Στην πολιτική υπάρχουν στιγμές που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανείς και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Έζησα και τις πρώτες, ευτυχώς τώρα ζω τις δεύτερες» είπε και μίλησε για τη στιγμή παραίτησής του από την κυβέρνηση Καραμανλή.

«Ο Καραμανλής ήταν στεναχωρημένος. Ήταν βαριά η ατμόσφαιρα. Του είπα τότε πως ‘’αυτά κάποτε θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε’’. Δεν πρέπει να χάνουμε το χιούμορ μας στις δύσκολες στιγμές».

Ερωτώμενος για το ποια από τις τρεις ιδιότητές του αγαπά περισσότερο απάντησε πως «στη δημοσιογραφία αναδεικνύεις ένα πρόβλημα, στον ακαδημαϊκό χώρο τον αναλύεις και στην πολιτική το λύνεις».

Σχολιάζοντας την γραφειοκρατία και την αρνητική έννοια που έχει προσλάβει στην Ελλάδα, υποστήριξε πως «χρειαζόμαστε μια πενταετία για να ψηφιοποιήσουμε. Όχι τη γραφειοκρατία, αλλά τις διαδικασίες. Η γραφειοκρατία δεν θα αποφευχθεί στο βαθμό που νομίζουμε. Πάντως, γραφειοκρατία είναι το σύστημα του δυτικού πολιτισμού να καθορίσει διαδικασίες για να λύνει προβλήματα».

Αναφερόμενος στα μέσα ενημέρωσης, σημείωσε πως «πάντα μου άρεσε η τηλεόραση. Είναι ισχυρό μέσο που δεν είναι στατικό. Αλλά προτιμώ το ραδιόφωνο» είπε και πρόσθεσε πως «το κακό είναι ότι χάνεται η εφημερίδα. Όταν μπήκα στη δημοσιογραφία το 1981, οι εφημερίδες πούλαγαν περίπου ένα εκατομμύριο φύλλα ημερησίως. Σήμερα είναι ζήτημα είναι εάν πουλάνε 50.000. Είχε άλλη αξία η διαδικασία. Όχι όπως σήμερα που επικρατεί το ’’γράψε γρήγορα για να είμαστε πρώτοι εμείς κι ας μας διαψεύσουν’’ που γίνεται στα διαδικτυακά μέσα».

Επιπλέον αναφέρθηκε στο Φρέντυ Γερμανό.

«Ο Φρέντυ Γερμανός δημοσίευσε κείμενα μου όταν ήμουν 16 χρονών. Έπειτα γνωριστήκαμε και φτιάξαμε μια δυνατή φιλία. Αν ζούσε, θα έβλεπε να διαψεύδεται ένα από τα ευθυμογραφήματά του. Είχε πει ‘’δε θα πεθάνει ποτέ η εφημερίδα. Που άλλου θα βρεθεί τρόπος να τυλίγονται ένα κιλό σαρδέλες;’’».

Subscribe στο One Channel: http://bit.ly/2lRBvd9
Δες ολόκληρα επεισόδια αποκλειστικά στο http://bit.ly/2kDW64t
Like us on Facebook: http://bit.ly/2kOZzgu
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2kOi6cM
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2kkFnTl
Official Website: http://bit.ly/2mmwf1l

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας