Πάτρα-Κορωνοϊός:-Επτά ασθενείς στο ΠΓΝΠ, ένας στον «Αγ. Ανδρέα»

Πάτρα-Κορωνοϊός:-Επτά ασθενείς στο ΠΓΝΠ, ένας στον «Αγ. Ανδρέα»

Οκτώ συνολικά ασθενείς, επτά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό στην περιοχή μας.

Στο ΠΓΝΠ και συγκεκριμένα στην μονάδα αρνητικής πίεσης SARS, μεταφέρθηκε ο 90χρονος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και αποτελεί στενή επαφή του 52χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον «Αγιο Ανδρέα». Επίσης, τέσσερις ασθενείς παραμένουν στην Οφθαλμολογική και άλλοι δύο στην ΩΡΛ στο Ρίο, ενώ 12 δείγματα  βγήκαν αρνητικά.

Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι παρατηρείται μείωση του αριθμού των ασθενών με COVID 19 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας, όπως επίσης είναι αισθητά μικρότερος ο αριθμός των δειγμάτων που στέλνονται στα εργαστήρια πιστοποίησης του ΠΓΝΠ και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία έχουν ενισχυθεί με προσωπικό από τον προϋπολογισμό της 6ης ΥΠΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως περισσότεροι από 80 νοσηλευτές έχουν ενισχύσει το ΠΓΝΠ που είναι και νοσοκομείο αναφοράς με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη να υπογράφει ακόμα και χθες προσλήψεις δυναμικού, ενώ πλέον έρχεται και η σειρά του «Αγίου Ανδρέου» για μια «ένεση» προσωπικού.

Ωστόσο, οι γιατροί του ΠΓΝΠ αγωνιούν καθώς εξαντλούνται οι μάσκες υψηλής προστασίας (FFP3) για τον κορωνοϊού και γι’ αυτό ζητούν άμεσα την παρέμβαση.

Ρεπορτάζ : Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας