Πάτρα: Ουδέποτε ο γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει το ψυχιατρικό περιστατικό στο ΠΓΝΠ

Πάτρα: Ουδέποτε ο γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει το ψυχιατρικό περιστατικό στο ΠΓΝΠ

Νεότερη ενημέρωση: Προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε ότι ουδέποτε ο γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει ασθενή που έφθασε στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ, αλλά συνέτρεχαν ειδικοί λόγοι που αδυνατούσε να το πράξει, για τους οποίους ενημερώθηκε άμεσα και η Εισαγγελέας. Το πρωτοφανές περιστατικό στο οποίο αναφερθήκαμε έγκειται στο ό,τι περίμενε επί ώρες – από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι το πρωί της Τετάρτης- ο ασθενής να εξεταστεί από γιατρό και να “εγκλωβιστούν” τέσσερις αστυνομικοί και δύο περιπολικά.

 

Πρώτη ενημέρωση: Γιατρός φέρεται να αρνήθηκε να εξετάσει νεαρό άτομο με ψυχιατρικά προβλήματα με αποτέλεσμα ο ασθενής να βρίσκεται επί ώρες στο Νοσοκομείο φρουρούμενος από αστυνομικούς!

Οι συγγενείς του ασθενούς- σύμφωνα με καταγγελίες- σήμερα υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του γιατρού, ενώ για το θέμα παρενέβη στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ο νομικός σύμβουλος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας με αποτέλεσμα μετά από… ώρες να δοθεί λύση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης όταν ασθενής μεταφέρθηκε με περιπολικό του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών στη ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝΠ για ιατρική γνωμάτευση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρη Τσίτσικα, από την ενημέρωση που έχουμε η γιατρός αρνήθηκε να τον εξετάσει επικαλούμενη συγκεκριμένους λόγους και υπέδειξε ως ενδεδειγμένη λύση τη διακομιδή του στο Νοσοκομείου Πύργου.

Το αίτημα διαβιβάστηκε στο ΕΚΑΒ, το οποίο σύμφωνα με την καταγγελία δήλωσε αδυναμία διακομιδής του με ασθενοφόρο στον Πύργο, με αποτέλεσμα ο νεαρός ασθενής να παραμείνει φρουρούμενος, στη Ψυχιατρική του Ρίου, χωρίς κάποιος να τον εξετάσει «εγκλωβίζοντας» τους αστυνομικούς. Λόγω της παρουσίας των αστυνομικών στο Νοσοκομείο, αναγκάστηκε χθες το βράδυ να εκτελέσει χρέη αστυνομικού υπηρεσίας ο ίδιος ο διοικητής του Τμήματος!

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυονομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας μιλώντας στο gnomip.gr ανέφερε πως “δεν μπορεί να ταλαιπωρείται ένας ψυχικά ασθενής και να δεσμεύονται αστυνομικές δυνάμεις επί ώρες. Το θέμα της διαχείρισης των ψυχιατρικών περιστατικών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και ο καθένας ν΄αναλάβει τις ευθύνες του”.


Ρεπορτάζ : Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας