Παναγιωτόπουλος: Oι ένοπλες δυνάμεις μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε ετοιμότητα

Παναγιωτόπουλος: Oι ένοπλες δυνάμεις μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε ετοιμότητα

Στο Athens Flying Week παρευρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος όπου θέλησε να μιλήσει και για την αποτρεπτική δύναμη της πολεμικής αεροπορίας.

Μήνυμα για την ετοιμότητα της ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας να περάσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που βρέθηκε στο Athens Flying Week, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

«Νομίζω ότι εκτός από το εντυπωσιακό θέαμα, που είναι προφανές ότι υπάρχει, αυτή η εκδήλωση περνάει και ένα μήνυμα, ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας και ειδικά η πολεμική αεροπορία, αλλά και η αεροπορία στρατού είναι σε εξαιρετική κατάσταση, σε ετοιμότητα και υψηλή επιχειρησιακή δυνατότητα. Θα διασφαλίσουμε δια της αποτρεπτικής τους ισχύος ότι η πατρίδα είναι ασφαλής. Νομίζω ότι είναι αυτό το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για τον απλό κόσμο που έρχεται εδώ να παρακολουθήσει όχι μόνο τις επιδείξεις, αλλά και τις δυνατότητες« σημείωσε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό.

«Συζητήσαμε για την επιδεινούμενη κατάσταση σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, σήμερα, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, της ηγεσίας του λιμενικού σώματος, της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις μας σχετικά με την αυξημένη επιτήρηση των ροών στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου» δήλωσε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ανάγκη ενός σχεδίου, έτσι ώστε οι μηχανισμοί επιτήρησης, όσο και οι δυνάμεις που επιχειρούν να συνεργάζονται καλύτερα και πιο εντατικά ώστε να αυστηροποιηθεί η επιτήρηση και ενδεχομένως η αποτροπή.

https://sputniknews.gr/politiki/201909224648515-panagiwtopoulos-enoples-dynameis-ypoyrgeio-amynas/


Ρεπορτάζ : Unknown Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας