Πασκουάλ: «Αξέχαστη η Euroleague το 2010 και το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ»

Πασκουάλ: «Αξέχαστη η Euroleague το 2010 και το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ»

Πασκουάλ: «Αξέχαστη η Euroleague το 2010 και το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ»

Ο Τσάβι Πασκουάλ βρίσκεται από χθες στην Αγία Πετρούπολη και σήμερα έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της Ζενίτ.

Ο Ισπανός τεχνικός όταν ρωτήθηκε για τις πιο χαρούμενες αναμνήσεις στην καριέρα του είπε:  «Η κατάκτηση της Euroleague του 2010 ήταν κάτι υπέροχο. Δεν έχω λάβει τόσα πολλά «μπράβο» ποτέ ξανά στη ζωή μου. Και φυσικά πρέπει να αναφέρω το πρώτο μου πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ νικήσαμε στην έδρα του Ολυμπιακού στο κρίσιμο πέμπτο ματς. Ήταν κάτι μεγάλο».

Για τη Ζενίτ: «Είχα δει πολλά παιχνίδια της Ζενίτ φέτος κι ειδικά αυτά της Euroleague. Σε όλα τα παιχνίδια, η ομάδα πάλευε μέχρι το τέλος. Μπορεί κάποιες φορές να μην κατάφερνε να πάρει τη νίκη, αλλά δεν υπήρχε έλλειψη επιθυμίας από τους παίκτες. Είναι μια νέα πρόκληση για μένα, την οποία αποδέχθηκα με χαρά. Ευχαριστώ τη διοίκηση της ομάδας».

Για τις προτάσεις που είχε στα χέρια του πριν έρθει αυτή των Ρώσων: «Οι προτάσεις που είχα στα χέρια μου, πριν έρθει αυτή της Ζενίτ, ήταν πολύ συμφέρουσες οικονομικά, αλλά πάντα έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση αν μπορώ να βοηθήσω, να φέρω αποτελέσματα. Η απάντηση που έδινα στον εαυτό μου ήταν “όχι”. Αυτή τη φορά ένιωσα ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για το γεγονός ότι αναλαμβάνει την ομάδα στη μέση της σεζόν: «Έχω προηγούμενη εμπειρία. Τον Οκτώβριο του 2016 υπέγραψα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ενώ η ομάδα είχε κάνει προετοιμασία χωρίς εμένα και είχε παίξει δυο παιχνίδια με άλλον προπονητή. Πάντως, το να έρθω σε μια ομάδα Φεβρουάριο, είναι όντως κάτι καινούργιο. Πρέπει να χτίσω με βάση αυτό που είχε δημιουργήσει ο κόουτς Πλάθα και να βάλω τη γνώση μου ώστε να βελτιωθεί κάθε παίκτης του ρόστερ μου».

Ρεπορτάζ : Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας