Περσικός Κόλπος: Η Βρετανία αύξησε το επίπεδο ασφαλείας των πλοίων!

Περσικός Κόλπος: Η Βρετανία αύξησε το επίπεδο ασφαλείας των πλοίων!

Η Βρετανία αύξησε σήμερα το επίπεδο ναυτικής ασφάλειας στο επίπεδο 3, το ανώτατο επίπεδο, για τα πλοία με βρετανική σημαία που πλέουν σε ιρανικά χωρικά ύδατα. Αυτό ανέφερε σήμερα πηγή ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το επίπεδο 3 για την ναυτική ασφάλεια αντιστοιχεί στο επίπεδο «κρίσιμο» και ότι υπάρχει ένας πολύ αυξημένος κίνδυνος», τόνισε η βρετανική πηγή.

«Θα είμαστε αποφασιστικοί στην υπεράσπιση των ναυτιλιακών συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου στον Κόλπο, αλλά δεν έχουμε κανένα απολύτως ενδιαφέρον να κλιμακώσουμε την κατάσταση με το Ιράν», συμπλήρωσε η πηγή.

Διευκρίνισε πάντως πως η Βρετανία δεν σκοπεύει να συνοδεύει κάθε εμπορικό πλοίο με σημαία Βρετανίας όταν διασχίζει το Στενό του Ορμούζ.

Το Sky News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές της ναυτιλιακής βιομηχανίας επιβεβαίωσε την αύξηση του επιπέδου ναυτικής ασφάλειας από τις βρετανικές αρχές.

Αφορμή για την αύξηση του επιπέδου ασφαλείας ήταν το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στο θαλάσσιο αυτό πέρασμα.

Αργά χθες, τρία ιρανικά σκάφη πλησίασαν βρετανικό τάνκερ της BP που έπλεε μεταφέροντας πετρέλαιο από τον Κόλπο και απαίτησαν να αλλάξει πορεία και να σταματήσει στα ιρανικά χωρικά ύδατα, κοντά στο Στενό του Χορμούζ. Τα ιρανικά σκάφη αποσύρθηκαν όταν επενέβη φρεγάτα του βρετανικού βασιλικού πολεμικού ναυτικού.

Η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με ξένα πλοία.

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο: REUTERS


Ρεπορτάζ : Διονύσης Χατζημιχάλης Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας