Πιθανή ανάκληση 10.000 εφέδρων στις ΗΠΑ για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Πιθανή ανάκληση 10.000 εφέδρων στις ΗΠΑ για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο Αμερικανικός Στρατός μπαίνει για τα καλά στη μάχη κατά του κορωνοϊού και προσανατολίζεται στην ανάκληση 10.000 εφέδρων, εξειδικευμένων νοσηλευτών στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Η ενέργεια ακολουθεί την εξουσιοδότηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και στοχεύει να μειώσει τα κενά του αμερικανικού συστήματος υγείας. Γι’ αυτό τον σκοπό, ο Αμερικανικός Στρατός στήνει τρία νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη και το Σηάτλ, καθένα από τα οποία επανδρώνεται με 330 στρατιωτικούς.

Κάντο όπως οι ΗΠΑ; Στρατός στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Όπως αναφέρει το «Military.com», τα άτομα που θα ανακληθούν σε υπηρεσία είναι μέλη της Individual Ready Reserve (IRR), οργανισμός στον οποίο εντάσσονται για 4-5 χρόνια όσοι ολοκληρώνουν τη στρατιωτική τους υπηρεσία. Ένας Αμερικανός στρατιωτικός υπογράφει σύμβαση 4 ετών ενεργής υπηρεσίας, αλλά έχει υποχρέωση να μείνει διαθέσιμος για 8 χρόνια. Τα τελευταία 4 εκπληρώνονται στην IRR. Κατά τη διάρκεια τους δεν λαμβάνει μισθό, αλλά πρέπει να έτοιμος για την πιθανότητα να ανακληθεί σε υπηρεσία, αν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ το αποφασίσει.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Κελεπούρης Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας