ΠΟΕΔΗΝ: 130 οι νοσούντες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, 500 σε καραντίνα

ΠΟΕΔΗΝ: 130 οι νοσούντες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, 500 σε καραντίνα

Σε 130 ανέρχονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που νοσούν από κορωνοϊό, ενώ ακόμη 500 βρίσκονται σε καραντίνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Ομοσπονδία σημειώνει πως πρόκειται για δικά της στοιχεία και πως «υπάρχουν περισσότεροι με ήπια συμπτωματολογία που δεν τους γίνεται εργαστηριακός έλεγχος».

Σε σχετική επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει, ότι «για να περιοριστεί ο κίνδυνος για τους συναδέλφους θα πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας προς τις Διοικήσεις Νοσοκομείων καθότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι αντικρουόμενες.

»Στους συναδέλφους που εκτίθενται στον ιό ή εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για τον ιό. Θα πρέπει να επανέλθει η 14ημερη καραντίνα στο προσωπικό που εκτίθεται. Τώρα άλλες Διοικήσεις εφαρμόζουν 7ήμερη καραντίνα και άλλες καθόλου, με οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αυτή η πρακτική οδηγεί σε κίνδυνο μεγαλύτερης διασποράς της νόσου.».

Προβληματισμό εκφράζει η ΠΟΕΔΗΝ και για τις μάσκες FFP2 που προμηθεύονται τα Νοσοκομεία «καθότι επιτροπές λοιμώξεων τις θεωρούν ακατάλληλες. Μια επίσημη απάντηση από το χημείο του Κράτους σχετικά με την προστασία που παρέχει θα ήταν χρήσιμη καθότι άλλες χώρες επέστρεψαν τέτοιου είδους μάσκες στους προμηθευτές ως ακατάλληλες.».

Ρεπορτάζ : georgiamos26 Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας