Ποιοι φοβούνται εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου

Ποιοι φοβούνται εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου

Καθησυχαστικός ο Χατζηδάκης, αλλά η αγορά «τρέμει» το ενδεχόμενο μεγάλων αυξήσεων

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και στην Ελλάδα λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει στον Περσικό Κόλπο, μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας που οδήγησαν σε «άλμα» των τιμών του πετρελαίου. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ωστόσο στελέχη της πετρελαϊκής αγοράς θεωρούν βέβαιη μια αύξηση στις τιμές λιανικής των καυσίμων.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, εξέφρασε την ελπίδα του η αναταραχή με τις τιμές του πετρελαίου «να μείνει μόνο στο χρηματιστήριο, ώστε να μην αποτυπωθεί στην αντλία»

Ο κ. Κιούσης προειδοποίησε ότι «αν κάτσει στα 70 δολάρια το βάρελι το πετρέλαιο τότε η αύξηση μπορεί να είναι μεγάλη (σ.σ. στην βενζίνη)». Παρόλα αυτά, επιχείρησε να φανεί καθησυχαστικός λέγοντας ότι «είναι παρακινδυνευμένο να πούμε αν τελικά θα υπάρξει αύξηση. Τόνισε, τέλος, ότι «δεν μπορεί επειδή υπάρχει η πληροφορία κάποιος να ακριβύνει από σήμερα. Θα τον αποβάλει η αγορά».

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφορικά με την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου. «Δεν υπάρχει λόγος πανικού, ή αποσταθεροποίησης της αγοράς», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα. Με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν αποθέματα ασφαλείας καυσίμων, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατακόρυφα τη Δευτέρα, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 10% σύμφωνα με το Bloomberg, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.


Ρεπορτάζ : fimotro Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας