Προθεσμία για τη Μ. Δευτέρα πήραν Λυκουρέζος – Παναγόπουλος

Προθεσμία για τη Μ. Δευτέρα πήραν Λυκουρέζος – Παναγόπουλος

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12:00 ζήτησε και πήρε, όπως αναμενόταν, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όπως και δεύτερος δικηγόρος που έχει συλληφθεί, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος. Αμφότεροι  κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από το ’14 και απόπειρα εκβίασης.

Ο κ. Λυκουρέζος αρνείται κάθε κατηγορία ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής του τονίζει ότι η σύλληψή του παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας του. Εναντίον του εντάλματος σύλληψης των δύο δικηγόρων δήλωσε και ο Αλέξης Κούγιας με προσωπική του δήλωση.

Την Πέμπτη λίγο μετά το μεσημεριανό του γεύμα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Είχε προηγηθεί η έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Ευτύχη Νικόπουλο, ο οποίος χειρίζεται τη δαιδαλώδη υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού».

Τμήμα των ΕΚΑΜ εντόπισε τον Α. Λυκουρέζο στην οδό Πανεπιστημίου και προχώρησε στην εκτέλεση του εντάλματος. Ο 85χρονος δικηγόρος πέρασε τη νύχτα κρατούμενος, στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπου βρίσκεται η έδρα της Αντιτρομοκρατικής. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, όπου πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο γνωστός ποινικολόγος αφορούν συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης εις βάρος του ισχυρού άνδρα της Energa, Αριστείδη Φλώρου. Για «δικονομική ακροβασία» έκανε λόγο ο κ. Θρασύβουλος Κονταξής, που ανέλαβε την υπεράσπιση του Α. Λυκουρέζου. «Κανένας λόγος δεν υπήρχε να εκδοθεί ένταλμα, ο κ. Λυκουρέζος δεν εκλήθη ποτέ από τον ανακριτή, ούτε είναι ύποπτος φυγής, ελπίζω όλα αυτά να μη γίνονται για εκτόνωση της λαϊκής οργής», τόνισε.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει μάρτυρες που εκλήθησαν από τον κ. Νικόπουλο για τη «μαφία των φυλακών», ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να ζήτησε χρήματα από τον «Mr. Energa» προκειμένου να μην παρασταθεί ο Γ. Αντωνόπουλος, που ήταν πελάτης του, ως πολιτική αγωγή εις βάρος του Φλώρου, στη δίκη που θα ακολουθούσε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με κατηγορούμενο ως ηθικό αυτουργό τον επιχειρηματία.


Ρεπορτάζ : fimotro Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας