Προστασία πρώτης κατοικίας -Γεωργιάδης: Πάνω από 3.000 αιτήσεις πέρασαν το πρώτο στάδιο

Προστασία πρώτης κατοικίας -Γεωργιάδης: Πάνω από 3.000 αιτήσεις πέρασαν το πρώτο στάδιο

Για αυξημένο ενδιαφέρον δανειοληπτών προκειμένου να ενημερωθούν και να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

«Ήδη ξεπέρασαν τις 3.000 οι αιτήσεις που πέρασαν το πρώτο στάδιο και αναμένεται να εγκριθεί η αίτησή τους. Πριν από δυο εβδομάδες, ήμασταν στις 500. Η άνοδος είναι εμφανής. Προφανώς δεν θα φτάσουμε ποτέ τις 100.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, υπογράμμισε ότι αυτή δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία» αλλά μετά από μια μεγάλη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Όπως σημείωσε ο υπουργός σε αυτή τη σύσκεψη ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τραπεζών και των funds, «αναλύσαμε όλα τα στοιχεία της πλατφόρμας, είδαμε ποιο είναι το σημείο εκείνο που γίνεται η απόρριψη όσων επιθυμούν να μπουν στην πλατφόρμα και ενημερώσαμε τις τράπεζες για το πώς βλέπει η κυβέρνηση το περιβάλλον μετά την 30η Απριλίου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Ρεπορτάζ : stergios Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας