Π. Καμμένος: Εκλογές ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο «για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις»

Π. Καμμένος: Εκλογές ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο «για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις»

Τα εθνικά θέματα, τα οποία θα έπρεπε να μας απασχολούν αυτήν τη στιγμή, «έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα» και τούτο «σε μια στιγμή που η διεθνής κοινότητα είναι μαζί μας», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Open.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην Κύπρο, κίνηση που ισοδυναμεί με «Αττίλα 3», προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι «μπορεί να μην κάνουν τη γεώτρηση μέσα στα οικόπεδα για να ενοχλήσουν τις εταιρείες και τις χώρες, αλλά θα την κάνουν εκεί που θα περάσει ο EastMed».

Υποστήριξε, δε, ότι αυτό μπορεί να αποτραπεί μέσω της κινητοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού άμυνας και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

«Για να μη φοβίσουμε τον κόσμο, δεν λέμε ότι θα γίνει κάποια πολεμική ενέργεια, αλλά ο Ερντογάν απειλεί με 4.000.000 μετανάστες και πρόσφυγες από απέναντι. Αν αφήσει δύο χιλιάδες βάρκες αύριο το πρωί σε ένα νησί, αυτό είναι πολεμική πράξη» επεσήμανε, συμπληρώνοντας πως «ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στέλνει στην περιοχή αεροπλανοφόρο και τον ευχαριστούμε για αυτό».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου: αν πάμε σε προεκλογική εκστρατεία μέχρι τον Οκτώβριο, θα έχουμε ζημιά. Το κράτος έχει διαλύσει». Ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών ή δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο, «για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «θα πρέπει ο κ. Τσίπρας, αν η διαφορά είναι μικρή, να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, είτε να ζητήσει για εθνικούς λόγους και μέχρι τον Οκτώβριο να μην πάμε σε κομματική αντιπαράθεση, να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με “πέντε στάνταρ” που θα συμφωνήσουμε», ενώ «πιθανώς σε αυτήν μπορεί να μην είναι ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας».

Επιπλέον, εξέφρασε τον φόβο του ότι «κάτι έχει αλλάξει στις σχέσεις με τις ΗΠΑ», σημειώνοντας ότι «πρώτα απ’ όλα οι κινήσεις αυτές με τον Κουφοντίνα και η παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφυλακιστεί ένα στέλεχος της 17Ν ενοχλούν ιδιαίτερα τις ΗΠΑ» και «δεύτερον όλες οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν».

Επίσης, υποστήριξε πως πρέπει να προχωρήσει και η διακρατική συμφωνία που έχει υπογραφεί με το Ισραήλ, ενώ είπε ότι «ο κύριος σύμμαχός μας είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι χώρες της Μεσογείου. Η Ευρώπη δεν υπάρχει. Η Ευρώπη είναι οι δηλώσεις της κας Μογκερίνι και του κ. Γιούνκερ».

Τέλος, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν αποφασίζει με δημοσκοπήσεις.


Ρεπορτάζ : zougla.gr Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας