Ράλι Ντακάρ 2020: Νικητής για τρίτη φορά ο Carlos Sainz!

Ράλι Ντακάρ 2020: Νικητής για τρίτη φορά ο Carlos Sainz!

Το θρυλικό Ράλι Ντακάρ πέρασε σε νέο κεφάλαιο, το τρίτο μετά την Αφρική και τη Νότια Αμερική, με τον Carlos Sainz (Bahrain JCW X-Raid Team) να είναι ο πρώτος νικητής του στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας!

Ο 57χρονος ξεκίνησε την δωδέκατη και τελευταία ειδική διαδρομή με προβάδισμα 8 λεπτά έναντι του περυσινού νικητή Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) και του Stephane Peterhansel (Bahrain JCW X-Raid Team). Στο δρόμο προς την Κιντίγια απέφυγε τις κακοτοπιές, οδήγησε προσεκτικά και παρότι έχασε 4 λεπτά έναντι του Καταριανού, έφτασε στη νίκη!

Αυτή ήταν η τρίτη επιτυχία του Ισπανού και μάλιστα πάλι με διαφορετικό κατασκευαστή: κέρδισε το 2010 με τη Volkswagen, το 2018 με την Peugeot και φέτος με τη Mini.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Αυτή η επιτυχία ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια. Πολλή προπόνηση, δοκιμές, δούλεψα πολύ σε προσωπικό επίπεδο αλλά και με την ομάδα. Ξεκίνησα αυτό το Ντακάρ με νίκη στην πρώτη ειδική και συνέχισα τέρμα γκάζι έκτοτε», είπε ο Sainz.

Ο Al-Attiyah έδωσε από τώρα ραντεβού για το 2021: «Είμαι χαρούμενος, κάναμε καλή δουλειά φτάνοντας δεύτεροι στον τερματισμό, αν και θα θέλαμε τη νίκη. Κάναμε 2-3 λάθη στην πορεία και είχαμε και πολλά κλαταρισμένα ελαστικά. Χαίρομαι όμως πολύ που αγωνιζόμαστε στη Μέση Ανατολή. Θα επιστρέψω του χρόνου με στόχο τη νίκη. Απλά θα χρειαστώ λίγη περισσότερη τύχη».

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Peterhansel με τον τοπικό ήρωα Yazeed Al Rajhi (Overdrive Toyota) και τον Giniel de Villiers (Toyota Gazoo Racing) να έπονται. Όσο για τον Fernando Alonso (Toyota Gazoo Racing), ολοκλήρωσε το πρώτο του Ράλι Ντακάρ στη δέκατη-τρίτη θέση.

Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη…

The post Ράλι Ντακάρ 2020: Νικητής για τρίτη φορά ο Carlos Sainz! appeared first on NewsAuto.gr.


Ρεπορτάζ : Panos Seitanidis Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας