Ρωσία ο μεγάλος εχθρός του Ελληνισμού

Ίσως φανεί παράξενος και πολύ τραβηγμένος ο τίτλος του άρθρου όταν μας έχουν φουσκώσει με φούμαρα για το ξανθό γένος και ότι πάντα η Ρωσία είτε ως αυτοκρατορία, είτε ως Σοβιετική Ένωση ή και ως σημερινή Δημοκρατία ήταν στο πλευρό μας.

Ε! Λοιπόν όχι, πιθανόν σε άλλο άρθρο μας να αναφερθούμε εκτενώς και αναλυτικά με παλαιά και σύγχρονα ιστορικά στοιχεία, σχετικά μπορείτε να έχετε μια καλή σχετικά εικόνα ιστορικών στοιχείων στο αναδημοσιευμένο άρθρο στο τέλος του παρόντος άρθρου,

θα σημειώσουμε μόνο ότι στον αγώνα του 1821 η τότε Ρ. Αυτοκρατορία ήταν αρνητική και αντίθετη όχι απλά για βοήθεια αλλά ούτε καν ως σκέψη, διότι είχε τα δικά της εσωτερικά προβλήματα με αναταραχές κατά του καθεστώτος και δεν ήθελε να διαταραχθεί η τότε ισχύουσα τάξη τόσο στη χώρα της όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη γιατί αν άρχιζαν απελευθερωτικά κινήματα απανταχού σ’ όλες τις τότε αυτοκρατορίες κανείς δεν ήξερε που θα σταματήσουν.

Η Ρ.Α. τελικά δέχθηκε να συμμετάσχει στον Απελευθερωτικό Αγώνα μόνο όταν οι τότε άλλες Μεγάλες Δυνάμεις Γαλλία και κυρίως Μεγάλη Βρετανία αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά και να βοηθήσουν τους Έλληνες (ο καθένας βέβαια για τους δικούς του λόγους).

Η τότε Ρ.Α. ήταν πάντα υπέρ των σλαβόφωνων και σχεδόν αποκλειστικά ενδιαφερόταν για την περιοχή της Βουλγαρίας, υπάρχουν δεκάδες σχετικά ιστορικά στοιχεία που ανά τους αιώνες επιβεβαιώνουν την συγκεκριμένη πολιτική της τότε Ρ.Α. μέχρι και την δημιουργία του 1ου Ελληνικού Κράτους αλλά και μετέπειτα στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 έως και τους Βαλκανικού Πολέμους και τον Α’ ΠΠ.

Πάντα η παρουσία της Ρωσίας υπήρξε μόνο μετά και όταν η ζυγαριά ήταν υπέρ των Ελλήνων και μόνο όταν οι άλλες μεγάλες δυνάμεις της εποχής εμπλεκόταν υπέρ της Ελλάδας ή όταν την συνέφερε για τους αδελφούς της σλαβόφωνους.

Η σημερινή Τουρκία οφείλει την ύπαρξη της και την δημιουργία της ως νέο Κράτος αποκλειστικά στην Σοβιετική Ένωση και στην από μέρους της βοήθεια τόσο σε στρατιωτικό έμψυχο προσωπικό, με ανώτατους αξιωματικούς που ανέλαβαν ως εκπαιδευτές ή ως σύμβουλοι του τότε νεο-τουρκικού στρατού, με στρατιωτικό υλικό εποχής αλλά και με τεράστια οικονομική βοήθεια άνω των 11.000.000 χρυσών ρουβλιών δηλαδή μεγαλύτερη του ενός ετήσιου ΑΕΠ της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η αρχή έγινε με την Συνθήκη της Μόσχας και ολοκληρώθηκε με την Συνθήκη του Καρς.

Μετά τις συνθήκες αυτές και την ενεργή παρουσίας των Ρώσων, (Σ.Ε.), συνέβη η προδοσία από τους πρώην συμμάχους μας Ιταλούς και Γάλλους που συμφώνησαν με το νέο και υπό ίδρυση Τουρκικό κράτος την αποχώρηση τους  από τα εδάφη που είχαν καταλάβει αφήνοντας πίσω και όλο τον στρατιωτικό εξοπλισμό που έφεραν.

Αλλά η πραγματική εμπλοκή στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο και στην καταστροφή της Μικράς Ασίας ήταν αυτή των Σοβιετικών, όντας μόνοι οι Έλληνες  στον πόλεμο αυτόν χωρίς συμμάχους έχοντας μόνο την βοήθεια των Άγγλων, αλλά μόνο σε διπλωματικό επίπεδο.

Την ίδια εποχή η τότε Σοβιετική Ένωση δημιούργησε για πρώτη φόρα το Μακεδονικό ζήτημα με εδώ χορηγούς το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη ένα θέμα που το συντηρούσαν ενεργά έως και την κατάρρευση της πρώην Σ.Ε. αλλά και μετά με τη νέα Ρωσική Δημοκρατία.

Δεν είναι τυχαία η άμεση αναγνώριση των Σκοπίων από αυτή αλλά και από άλλα δήθεν φιλικά προς εμάς σλαβόφωνα κράτη που πραγματικά έχουμε δώσει αίμα και βοήθεια σ’ αυτούς, ένας εξ αυτών η Σερβία που αναγνωρίζοντας τα Σκόπια έβαλε και ταφόπλακα στον εαυτό της, Κόσοβο – Μαυροβούνιο και πιθανόν έρχονται και άλλα για τη χώρα αυτή.

Δεν θα αναφερθούμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στις ανά τους αιώνες προσπάθειες τους να γίνει η Ρωσική Εκκλησία το Πρώτο τη Τάξη Καθίδρυμα του Ορθόδοξου Χριστιανικού πληθυσμού και ότι η πρόσφατη ενέργεια ΟΚΠ με την αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας είναι και μια αιτία θρησκευτικού πολέμου.

Σημείωση: Το ΟΚΠ κατ’ εμάς έπραξε το αυτονόητο δεν μπορεί η μιας άλλης χώρα κεφαλή να διοικεί τα του οίκου άλλης χώρας και μάλιστα όταν είναι και σε καθεστώς εμπόλεμο, ίσως το ΟΚΠ να έπρεπε να προχωρήσει σε πλήρη αναδιάταξη και αναγνώριση για όλες τις πρώην ανατολικές χώρες και Εκκλησίες.

Γιατί όμως σήμερα εμείς, η Ελλάδα και η Κύπρος είμαστε ο μεγαλύτερος εφιάλτης-φόβος της Ρωσίας.

Η οικονομική ανάπτυξη και ευμάρεια της σύγχρονης Ρωσίας στηρίχθηκε σε έναν παράγοντα και μια μόνο γκάμα προϊόντων υδρογονάνθρακες – πετρέλαιο  – υγραέριο και παράγωγα αυτών, ο τρόμος της Ρωσίας ήταν και είναι η εισδοχή νέων σημαντικών παιχτών στην παραγωγή και ιδιαίτερα στη περιοχή μας, με δυνατότητα παραγωγής τέτοια που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος αποκλειστικός προμηθευτής της Ευρώπης.

Δηλαδή η παραγωγή από Κύπρο και Ελλάδα αποτελεί για την Ρωσία αιτία μελλοντικής οικονομικής κατάρρευσης της και ένα σοβαρό κράτος δεν σχεδιάζει για το σήμερα όπως συμβαίνει στη χώρα μας αλλά με στόχους και επίπεδα στόχων που λειτουργούν σε βάθος δεκαετιών, γι’ αυτό την βόλευε και την βολεύει η Ελληνοτουρκική Διαμάχη διότι παγώνει το θέμα για δεκαετίες.

Δυστυχώς για εμάς ήταν γνωστό από πριν το Β. ΠΠ ότι η χώρα μας διέθετε ανάλογα κοιτάσματα και μάλιστα οι Ναζί προσπάθησαν να τα εξορύξουν, η ύπαρξη αυτών των κοιτασμάτων επιβεβαιώθηκε με τις έρευνες που έγιναν επί επταετίας, έρευνες που τις πραγματοποίησαν η Ρουμανία και ο Καναδάς,  μια χώρα του τότε Ανατολικού Μπλοκ και μια χώρα της Δύσης, δηλαδή και οι δύο πλευρές είχαν σημαντικές εκτιμήσεις και γνώση στο τι διαθέτει η Ελλάδα και η περιοχή μας.

Όλοι οι μεγαλόστομοι πρωθυπουργοί, εθνάρχες, σωτήρες της χωράς τότε που πείναγε η χώρα, μετά που ήμασταν καλύτερα αλλά και έως πρόσφατα κουβέντα για τα ενεργειακά, όποιος αναφερόταν ήταν αστείος – γελοίος – τρελός, τώρα πλέον μετά τα όσα έχουν συμβεί δεν μπορούσαν οι έξω αλλά και οι εδώ να κρύβουν κάτω από το χαλί την ύπαρξη τους και κάτι ξεκινήσαμε αν μας αφήσουν και αυτά έχουμε ήδη αποδεχθεί ότι θα πάνε υπέρ των δανείων.

Ένα ακόμη Δυστυχώς ήταν ότι τότε η Ελλάδα αποφάσισε με νομοσχέδιο ότι η εκμετάλλευση τους θα άρχιζε άμεσα (με πρώτο τον Πρίνο) και θα διαπραγματευόταν την εκμετάλλευση τους σε Δραχμή και όχι σε δολάριο!!!!, μια αιτία πολέμου για τις ΗΠΑ, τα υπόλοιπα είναι γνωστά πραξικόπημα κατά του Παπαδόπουλου, στημένη από τις ΗΠΑ ανατροπή του Μακαρίου στην Κύπρο προκειμένου να υπάρξει η αιτία για την εισβολή στην Κύπρο από τους Τούρκους, το τότε καλό παιδί της Δύσης.

Αλλά για την Ρωσία κάθε αμφισβήτηση περιοχής ή δικαίου θαλάσσης που έκανε η Τουρκία όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά έκανε δώρο στη Ρωσία χρόνο να παραμένει αυτή ο βασικός προμηθευτής της δύσης, ας θυμηθούμε όλοι το 1987 που η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν για ακόμη μια φορά στα πρόθυρα του πολέμου, εκτός του ότι αναγνωρίσαμε (από το περήφανο ΠΑΣΟΚ) δικαιώματα στους Τούρκους για το Αιγαίο συμφωνήσαμε ότι καμία χώρα δεν θα έκανε έρευνες στην περιοχή!!!! δηλαδή έρευνες- παραγωγή πάγωσε για πάνω από 20 χρόνια.

Βέβαια αυτό δεν βοηθούσε μόνο τη Ρωσία αλλά και όλες τις λοιπές χώρες του ΟΠΕΚ που ευτυχώς για αυτούς νέοι παραγωγοί δεν μπήκαν στο παιχνίδι.

Ευτυχώς, (ίσως και όχι), όμως για εμάς όλα άλλαξαν με το Ισραήλ τις έρευνες του και την αρχική από μέρους του παραγωγή και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που βρήκε στις περιοχές του, πλέον δεν μπορούσε να μείνει κρυφό και παγωμένο το θέμα των ενεργειακών αποθεμάτων της λεκάνης της Μεσογείου και σιγά-σιγά φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Η Ρωσία όμως σε μια επανάληψη της ανά τους αιώνες πολιτικής της και περιέργως πως στην αρχή του κάθε αιώνα έρχεται και πάλι σήμερα και βοηθάει την Τουρκία για άλλη μια φορά σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό με τις τεράστιες επενδύσεις που κάνει στην Τουρκία ή με το ότι οι Τούρκοι εργολάβοι σχεδόν αποκλειστικά αναλαμβάνουν και εκτελούν τα Δημόσια έργα της Ρωσίας, με τους αγωγούς κλπ. αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο με όσα φανερά γνωρίζουμε όπως οι S400 αλλά και με όσα μαθαίνουμε και πρόκειται να συμβούν για εξοπλισμούς και συμπαραγωγές των 2 χωρών.

Οι Τούρκοι πήραν το μάθημα τους και παρά του ότι στη δική μας μνήμη έχει μείνει η καταστροφή της Μικράς Ασίας στη δίκη τους μνήμη έχει μείνει ότι η Ελλάδα δημιουργήθηκε πριν 200 χρόνια,  υπερδιπλασιάστηκε πριν 100 χρόνια όπου και παραλίγο να καταλάβει το σύνολο της σημερινής Τουρκίας, γι’ αυτό πριν φτάσουμε στο σήμερα οι Τούρκοι φρόντισαν να έχουν μια ισχυρή πολεμική μηχανή με το μεγαλύτερο τους μέρος να έχει παραχθεί στη χώρα τους με συμπαραγωγή ώστε να αποκτήσουν τεχνογνωσία και πρόσβαση σε υψηλή και ιδιαίτερα προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία.

Εμείς όμως από ότι φαίνεται δεν λέμε να μάθουμε και έχουμε ιδιαίτερα κοντή μνήμη, όλα τα προηγούμενα χρόνια ο μεν 1ος πρωθυπουργός του ευρώ είχε μάτια μόνο για τα ταβερνάκια της Ραφήνας και βούλιαξε την οικονομία της χώρας, όλοι δε οι μεταγενέστεροι αποδέχθηκαν τις εντολές των Γερμανών, (και εμμέσως των Τούρκων), με το να κλείσουμε όλες τις εδώ γραμμές παραγωγής-έρευνας κλπ., με το να μειώσουν τον προϋπολογισμό όσο μπορούσαν για τον στρατιωτικό μας εξοπλισμό και την συντήρηση του και να παρακαλάμε πλέον σήμερα άλλους μην τυχόν και έρθουν να μας βοηθήσουν.

Η Ρωσία για μια ακόμη φορά μας σκάβει τον λάκκο, (από κοινού με Γερμανία και από κοντά και η Ιταλία), και εμείς δεν λέμε να μάθουμε γιατί ο χειρότερος εχθρός όλων είναι αυτός που κρύβεται πίσω στη σκιά και που ξέρει αιώνες τώρα ΤΟ, πες μια καλή κουβέντα στον Έλληνα, χτύπα τον φιλικά στην πλάτη, πέτα του και κανένα σεντς και τα πήρες όλα, όσο για Εφιάλτες μόνο τέτοιους θα βρεις.

Η Ρωσία δεν βοήθησε ποτέ την Ελλάδα.

Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει ελπίδα και ότι η χώρα σιγά – σιγά θα ξανακτίσει ένα ισχυρό οικονομικό και άρα κοινωνικό -γεωπολιτικό – διπλωματικό – αμυντικό ισχυρό status, σημάδια αισιοδοξίας με την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή υπάρχουν, θα δούμε τα βήματα της, άλλωστε τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ελ. κυβέρνηση δεν είναι λίγα, ένα σφουγγάρι έχει λιγότερες τρύπες από όσες έχει η χώρα μας και δεν μπορείς να τις κλείσεις σε 1οο μέρες ούτε και σε 6 μήνες, θέλει δουλειά και καλό προγραμματισμό, το μόνο που θέλουμε να σημειώσουμε και να ευχηθούμε κλείνοντας είναι, να έχουν καλή Μνήμη και να ξέρουν Ιστορία.

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας