Σερβία : Βολές κατά της Βουλγαρίας για κατασκοπεία σε βάρος της

Σερβία : Βολές κατά της Βουλγαρίας για κατασκοπεία σε βάρος της

Ο πρόεδρος της Σερβικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Κοσσυφοπέδιο, Μίλοβαν Ντρέτσουν, εμπλέκει τη Βουλγαρία σε σκάνδαλο κατασκοπείας, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kurir της Σερβίας, ο πολιτικός είπε ότι «πριν δύο μήνες στα Σκόπια, συγκροτήθηκε ισχυρή ομάδα πληροφοριών που εργάζεται μυστικά για μεγάλο δυτικοευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων».

«Σκοπός της ομάδας αυτής είναι να εμποδίσει την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα. Αυτή η ομάδα διοικείται από ερευνητές από τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Γερμανία και την Αλβανία. Τα Σκόπια έχουν γίνει ισχυρό κέντρο πληροφοριών για την καταπολέμηση των κρατικών συμφερόντων της Σερβίας» πρόσθεσε ο σέρβος βουλευτής.

«Οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση είναι ο κύριος πυλώνας σταθεροποίησης στην περιοχή. Η έλλειψη συμβιβασμού μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινα, προετοιμάζει πεδίο νέων συγκρούσεων στην περιοχή και τη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας”», τόνισε, επίσης, ο Ντρέτσουν, ο οποίος είναι μέλος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του υπουργού Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς.

Γνωρίζει τα πάντα η Βόρεια Μακεδονία

Ο σέρβος βουλευτής, συνεχίζει το βουλγαρικό δημοσίευμα, πρόσθεσε ότι οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας γνωρίζουν τη λειτουργία αυτής τη ομάδας, η οποία εξ ολοκλήρου βλάπτει τα συμφέροντα της Σερβίας.

«Τι μπορούν να κάνουν; Να συλλέγουν πληροφορίες και να διαδίδουν παραπληροφόρηση. Αυτή η ομάδα δεν έχει στόχο να προστατεύει τα συμφέροντά μας, αλλά εργάζεται εναντίον μας. Δεν είναι ακίνδυνη. Μπορούν να δημιουργήσουν μέσα ενημέρωσης και να προκαλέσουν πολιτικές ανατροπές, ακόμη και συγκρούσεις», λέει ο Μίλοβαν Ντρέτσουν.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, καταλήγει το κείμενο, αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Ντράτσουν. Τα Σκόπια επανέλαβαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ότι για το θέμα της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου εργάζονται για την οικοδόμηση της φιλίας και του διαλόγου, απορρίπτοντας κάθε συζήτηση για «σύμφωνα εναντίον της Σερβίας».

Πηγή: dnes.dir.bg και echedoros-a.gr


Ρεπορτάζ : ggeortzoglou Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας