Σκέρτσος για την εισαγγελέα της δίκης Τοπαλούδη: «Τα δικαστήρια δεν είναι “λαϊκή απογευματινή”»

Σκέρτσος για την εισαγγελέα της δίκης Τοπαλούδη: «Τα δικαστήρια δεν είναι “λαϊκή απογευματινή”»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, 16:21

Την συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, επικρίνει σε αυστηρούς τόνους ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή».

Διαβάστε αναλυτικά όσα γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος:

«Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση.

Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.

Τον δικαστικό λειτουργό τον θελουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσυνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος σε απάντησή του σε σχόλιο για τη θέση του αυτή, διευκρινίζει ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις και ότι δεν πρόκειται για παρέμβαση ως μέλος της κυβέρνησης.

«Παρακαλώ να εκλάβετε το σχόλιο μου αυτό ως τη σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική μου σελίδα, όπου διατηρώ το δικαίωμα να εκφράζω προσωπικές σκέψεις και απόψεις, και όχι ως παρέμβαση ενός μέλους της κυβερνησης», αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, 16:35

Ρεπορτάζ : Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας