Στέλιος Κιαγιαδάκης: Πέθανε ο 1ος έφεδρος Ταξίαρχος

Πέθανε ο 1ος έφεδρος Ταξίαρχος Στέλιος Κιαγιαδάκης – Ήταν ο πρόεδρος και η ψυχή του ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης που γέμιζε με μελωδίες και χορό κάθε εθνική επέτειο

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ξεκινώντας δίπλα στον Παύλο Βαρδινογιάννη, έκανε σκοπό της ζωής του να μεταλαμπαδεύσει όπου γης την Κρητική Κουλτούρα, τη μουσική και τους χορούς της Κρήτης.

Ήταν ο άνθρωπος που σε κάθε εθνική επέτειο, και γιορτές της ορθοδοξίας, με Κρήτες μουσικούς και χορευτές γέμιζε Κρήτη το Μέγαρο Μαξίμου και την Προεδρεία της Δημοκρατίας, στεκόμενος δίπλα σε κάθε πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2017 ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης ανακοίνωσε στον πρόεδρο των Βρακοφόρων Κρήτης την απόφαση του ΣΑΓΕ να τον προάγει σε έφεδρο Ταξίαρχο. Έγινε έτσι ο πρώτος έφεδρος Ταξίαρχος. 

Δείτε το στιγμιότυπο

Πέθανε ο 1ος έφεδρος Ταξίαρχος Στέλιος Κιαγιαδάκης – Θρήνος

Ο πρώτος έφεδρος Ταξίαρχος μέχρι την τελευταία του πνοή ήταν πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ρεθύμνου. Πίστευσε στην εκπαίδευση των εφέδρων και ήταν ιδιαίτερα τιμητικό γι αυτόν να μπορεί να φοράει την στολή του ταξιάρχου στις ασκήσεις των εφέδρων.

Την στολή αυτή είχε μαζί του ακόμα και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν χτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Καλό Ταξίδι Ταξίαρχε. Θα σε θυμόμαστε με χαμόγελο, όπως μας έκανες να χαμογελάμε στις συνομιλίες μας.

Το ΔΣ του ΣΕΑΝ Ρεθύμνου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με ανείπωτη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου, πληροφορήθηκε μόλις τώρα το πρόωρο «φευγιό» του αείμνηστου και αναντικατάστατου Προέδρου μας ΣΤΕΛΙΟΥ Χ. ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ,

που υπήρξε για όλους μας πρότυπο, δύναμης ζωής και δημιουργικότητας, με διαρκείς αγώνες και επιτυχίες στα Πολιτιστικά δρώμενα, όπως και στο Σώμα των Εφέδρων Αξιωματικών, στην πόλη μας, σε όλη την Κρήτη, αλλά Πανελλαδικά και εκτός Ελλάδας, που πραγματικά δεν τα χωράει ανθρώπινος νους.

Μετά από αυτό το θλιβερό μαντάτο, συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και αποφάσισε:

1. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. ή αντιπροσωπεία του, εφόσον επιτραπεί, στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.

2. Να καταθέσει αντί στεφάνου, συμβολικό ποσό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη αναγκών προστατευτικού υλικού των εργαζομένων του. και

3. Να υποστείλει μεσίστια τη Σημαία του Συνδέσμου για εννέα ημέρες.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί αύριο Σάββατο 3 Απριλίου το μεσημέρι στον Ι.Ν. των Τεσσάρων Μαρτύρων κεκλεισμένων των θυρών παρουσία μόνο της οικογένειας του, λόγω των των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορονοιού, ενώ η ταφή του θα γίνει στη γενέτειρα του στο χωριό Αργυρούπολη.

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας