Στην Κρήτη τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικών οδηγών στην Ελλάδα

Στην Κρήτη τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικών οδηγών στην Ελλάδα

Εφτακόσιοι τριάντα έξι οδηγοί σε ολόκληρη τη χώρα, στο διάστημα από 14 έως 20 Ιανουαρίου, τιμωρήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία γιατί δε σεβάστηκαν τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και πάρκαραν παράνομα κλείνοντας τις ράμπες διάβασης, καθώς και καταλαμβάνοντας με τα αυτοκίνητά τους θέσεις ατόμων με αναπηρία. Ήταν η “Παράβαση της εβδομάδας” για την ΕΛ.ΑΣ., που συνεχίζει το στοχευμένο πρόγραμμά της.

Έτσι, την εβδομάδα που μας πέρασε, δηλαδή από τις 14 έως τις 20 Ιανουαρίου, η ΕΛ.ΑΣ. διενήργησε ελέγχους σε 2.261 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις ράμπες διάβασης και στη στάθμευση σε θέσεις ατόμων με αναπηρία, βεβαιώνοντας συνολικά 736 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια!

Τους ελέγχους διενήργησαν συνολικά 566 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (158), των Χανίων (47), του Ηρακλείου (40), της Θεσσαλονίκης (35), της Αρκαδίας (35), της Λάρισας (31) και των Σερρών (25).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα “Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια”.


Ρεπορτάζ : Μελπομένη Τσαχάκη Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας