Στη Νέα Υόρκη ο Γ. Κουμουτσάκος – Σειρά επαφών για το προσφυγικό

Στη Νέα Υόρκη ο Γ. Κουμουτσάκος – Σειρά επαφών για το προσφυγικό

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος,, προκειμένου να συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις διεθνείς διαστάσεις του προσφυγικού – μεταναστευτικού, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην οποία θα παραστεί και ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν, Idrees Zaman, στο οποίον θα θέσει το ζήτημα της αποτελεσματικής συνεργασίας των δύο χωρών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι επιστροφές Αφγανών υπηκόων από την Ελλάδα στην πατρίδα τους.

Την Τρίτη, θα συναντήσει την επικεφαλής της UNICEF, Henrietta Fore, με θέμα συζήτησης την ενίσχυση της συνεργασίας στον κρίσιμο τομέα του μεταναστευτικού που αφορά στα ασυνόδευτα παιδιά.

Προγραμματίζονται επίσης, διμερείς συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους του Πακιστάν και του Ιράκ, δύο χώρες προέλευσης σοβαρών μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας.

Τέλος, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κουμουτσάκος θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, με τον οποίον, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει τρόπους με τους οποίους η Εκκλησία της Αμερικής θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος.

naftemporiki.gr


Ρεπορτάζ : naftemporiki.gr Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας