Στρατός Ξηράς: Ανοίγουν Κέντρα Εκπαίδευσης Απέτυχε το σχέδιο Στεφανή

Στρατός Ξηράς: Ανοίγουν Κέντρα Εκπαίδευσης Απέτυχε το σχέδιο Στεφανή

Στρατός Ξηράς: Ανοίγουν Κέντρα Εκπαίδευσης που έκλεισαν Απέτυχε το σχέδιο Στεφανή για την δημιουργία σημείων υποδοχής οπλιτών στα σύνορα

Απέτυχε όπως όλα δείχνουν το σχέδιο Στεφανή για το κλέισιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης και την δημιουργία Σημείων Υποδοχής Οπλιτών στην παραμεθόριο.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Στρατός Ξηράς αλλάζει πάλι την τακτική του και από τέσσερις ΕΣΣΟ ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στις έξι, όπως δηλαδή ήταν πριν την αλλαγή που έκανε ο Αλκιβιάδης Στεφανής από την θήση του Αρχηγού ΓΕΣ.

Όπως εξήγησε πριν λίγες ημέρες σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο ΓΓ της ΠΟΜΕΝΣ Γιώργος Θεοδώρου, φαίνεται ότι δεν είχε προβλεφθεί πως μια ΕΣΣΟ τον χρόνο θα ήταν τόσο μεγάλη ώστε δεν θα μπορούσε να «χωρέσει» στα στρατόπεδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ξαφνικά όλοι οι στρατιώτες θέλουν να καταταγούν Σεπτέμβριο, Οκτώβριο Νοέμβριο.

Υπήρχε μόνο μια σειρά αυτό το Νοέμβριο με αποτέλεσμα να ζητήσουν να καταταγούν περίπου 10.000 στρατιώτες, ενώ οι δυνατότητες διαμονής σε όλα τα περίφημα ΣΥΠΟ ήταν 7.000 ή 7.500. και 2.500 που ήθελαν να καταταγούν μεταφέρθηκαν στο νέο έτος».

Στρατός Ξηράς: Ανοίγουν Κέντρα Εκπαίδευσης Απέτυχε το σχέδιο Στεφανή

Πέραν από τις δυνατότητες διαμονής οπλιτών στα ΣΥΠΟ, οι οποίες όπως αποκάλυψε ο κ. Θεοδώρου είναι περιορισμένες, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα για την προετοιμασία του Σχεδίου Στεφανή

και τις μελέτες που έγιναν – εάν έγιναν βεβαίως- για την εφαρμογή του, διαβάζουμε τώρα ότι θα ανοίξουν Σημεία Υποδοχής Οπλιτών στην Πελοπόνησσο, εκεί δηλαδή που έκλεισαν!

Οι πληροφορίες δημοσιεύονται χωρίς υπογραφή στο www.arcadiaportal.gr  το οποίο επίσης επικαλείται και πληροφορίες από την Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τις οποίες τα δύο αυτά σημεία θα δημιουργηθούν σε Καλαμάτα και Σπάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πηγές μας, της ιστοσελίδας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού μετέβη στο Μεσολόγγι, όπου συζητήθηκε η δημιουργία Σημείων Υποδοχής Οπλιτών στην Πελοπόννησο.

Στρατός Ξηράς: Ανοίγουν Κέντρα Εκπαίδευσης Απέτυχε το σχέδιο Στεφανή

Το ΓΕΣ σήμερα προκρίνει τη δημιουργία δύο κέντρων στην Πελοπόννησο, προς διευκόλυνση όλων, και των στρατεύσιμων και των μονάδων.

Ρλαβε ξήλωσε δουλειά να μην σου λείπει… Το έργο το έχουμε ξαναδεί όχι μόνο με το σχέδιο Στεφανή για κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης, αλλά και παλαιότερα με το άνοιγμα και κλείσιμο Μονάδων κάτω από πολιτικές όπως η 1η ΜΑΛ στα Χανιά και το παλαιότερο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα.

Βέβαια θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι λέει ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής που ήταν και ο αρχιτέκτονας του περυσινού σχεδίου.

Στρατός Ξηράς: Ανοίγουν Κέντρα Εκπαίδευσης Απέτυχε το σχέδιο Στεφανή


Ρεπορτάζ : Ιωάννα Ηλιάδη – Ioanna Iliadi Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας