Συναγερμός: Έπεσαν κοντέινερς με επικίνδυνα χημικά στη Βόρεια Θάλασσα

Συναγερμός: Έπεσαν κοντέινερς με επικίνδυνα χημικά στη Βόρεια Θάλασσα

Tουλάχιστον  270 εμπορευματοκιβώτια  ενός πλοίου χάθηκαν χθες το βράδυ στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ μλιστα τα τρία από αυτά περιέχουν μια εν δυνάμει επικίνδυνη ουσία σύμφωνα με την ολλανδική ακτοφυλακή.

Εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, περίπου είκοσι κοντέινερ γεμάτα κυρίως με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, επίπεδες οθόνες, λαμπτήρες και παιγνίδια, εκβράστηκαν σήμερα σε τρία ολλανδικά νησιά στη θάλασσα Βάντεν, στο βόρειο τμήμα των ολλανδικών ακτών.

Τρία εμπορευματοκιβώτια, τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί, περιέχουν βαρέλια με οργανικά υπεροξείδια σε μορφή πούδρας, ανέφερε η ακτοφυλακή με ανάρτησή της στο Twitter.

Αυτή η εξαιρετικά εύφλεκτη ουσία, της οποίας ο καπνός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή πλαστικών, πολυστυρενίου και PVC.

Η ακτοφυλακή συνιστά στο κοινό να μην πλησιάζει τα κοντέινερ και να ειδοποιεί την αστυνομία ή τους πυροσβέστες. Διευκρίνισε πως αγνοεί τι υπάρχει μέσα σ’ αυτά, πέραν εκείνων που εκβράστηκαν στα νησιά και τα οποία περιείχαν διάφορα αντικείμενα όπως λαμπτήρες και τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με τις γερμανικές ναυτιλιακές υπηρεσίες, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επλήγη από καταιγίδα.

Πρόκειται για το MSC Zoe, το οποίο φέρει σημαία Παναμά και έχει μήκος 396 μέτρα και πλάτος 59 μέτρα.

The post Συναγερμός: Έπεσαν κοντέινερς με επικίνδυνα χημικά στη Βόρεια Θάλασσα appeared first on Aftodioikisi.gr.


Ρεπορτάζ : Νικολέτα Αρκολάκη Σύνδεσμος

Συναγερμός: Έπεσαν κοντέινερς με επικίνδυνα χημικά στη Βόρεια Θάλασσα

Τελευταία Άρθρα Κατηγορίας