ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε οριακά η πρόταση Τσίπρα για ψηφιακά μέλη

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε οριακά η πρόταση Τσίπρα για ψηφιακά μέλη

Μετά από έντονη  αντιπαράθεση πέρασε τελικά στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ,  με  μικρή πλειοψηφία, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο εγγραφής των νέων μελών του κόμματος.

Συγκεκριμένα η πρόταση του Α.Τσίπρα για εγγραφή μελών από την πλατφόρμα iSYRIZA και το δικαίωμα ψηφοφορίας στις προσυνεδριακές διαδικασίες χωρίς προηγουμένως να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις εγκρίθηκε από την ΚΕ με 55 ψήφους.

Η πρόταση των 53+ για απαραίτητη αυτοπρόσωπη παρουσία στην οργάνωση προκειμένου το νέο μέλος να έχει δικαίωμα συμμετοχή έλαβε 50 ψήφους ενώ 5 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν λευκό.

Η τροπολογία των 53+ με την οποία προτάθηκε να μην υπάρχουν αριστίνδην σύνεδροι, απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταψήφισαν   ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και  η  «Κίνηση των 53+»,  ο Νίκος  Φίλης και  ο  Νίκος Βούτσης  που υποστήριξαν την αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις για  εγγραφή νέων μελών. Κατά της πρότασης επιχειρηματολόγησε ο Τσακαλώτος, υπέρ ο Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ουσιαστικά έδωσε εντολή να αντιμετωπίζονται ως απολύτως ισότιμα μέλη όσοι εγγράφονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας iSYRIZA.

«Έχω λοιπόν κάθετη διαφωνία και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην ΚΕ, με την άποψη ότι όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στη κομματική μας ζωή -προφανώς και δια ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο- αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη χειρότερα να τους θεωρούμε υποτιμητικά followers», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ομιλία του ο Γραματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, άφησε σαφή αιχμή εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα των διαδικτυακών μελών, θυμίζοντας ότι η προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή είχε αποφασίσει ομόφωνα ότι απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία για την εγγραφή του νέου μέλους. «Οι ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε, δεν τις πήραμε για πλάκα. Η κρίση του κομματικού φαινομένου δεν μπορεί να ξεπεραστεί αποδεχόμενοι μοιρολατρικά την κατάσταση. Αν δεν δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο δουλειάς στα μέλη μας, δυνατότητα αποφασιστικής διαμόρφωσης θέσεων για το χώρο του δεν θα δούμε να αναστρέφεται το φαινόμενο» πρόσθεσε.

Η εξέλιξη της συνεδρίασης της ΚΠΕ αποδεικνύει πως ο Αλέξης Τσίπρας «πήρε πάνω του» και κέρδισε  με δυσκολία την  επίμαχη ψηφοφορία με   την εσωκομματική αντιπολίτευση ωστόσο,  να συγκεντρώνει υψηλό αριθμό ψήφων.

«Πάνω του» πήρε και  το θέμα της προσθήκης στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ  ο Αλέξης Τσίπρας,    που πρότεινε αυτό  να το αποφασίσει  το διευρυμένο όργανο της ΚΕΑ στο οποίο συμμετέχουν και οι σύμμαχοι του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ώστε αυτή να διεξαχθεί, ενδεχομένως, στις 8 Μαρτίου.

Τέλος, ο απολογισμός εγκρίθηκε σχεδόν με ομοφωνία, ενώ και ο οδικός χάρτης προς το συνέδριο  πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία.


Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Θεoδωρόπουλος Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας