Σύλληψη Ρώσου για κλοπή εγχειριδίου F-16! Διαμαρτύρεται το Κρεμλίνο

Σύλληψη Ρώσου για κλοπή εγχειριδίου F-16! Διαμαρτύρεται το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την διαμαρτυρία του για την σύλληψη από τις αμερικανικές αρχές του Ρώσου πολίτη Όλεγκ Τισένκο, ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεψε εγχειρίδιο χειρισμού αμερικανικών μαχητικών F-16 με σκοπό να το παραδώσει στην Ρωσία.
Η Ρωσία θα παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση που σχετίζεται με την προστασία των δικαιωμάτων του Ρώσου πολίτη Όλεγκ Τισένκο, ο οποίος εκδόθηκε από την Γεωργία στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου εξέφρασε επίσης την ανησυχία και την δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου «για την πρακτική των προκλητικών ενεργειών των Αμερικανών έναντι Ρώσων πολιτών»
Νωρίτερα η Γεωργία είχε εκδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Τισένκο, ο οποίος είχε επιχειρήσει να βγάλει από την χώρα εγχειρίδιο χειρισμού αμερικανικών μαχητικών F-16. Η δίκη του Τισένκο έχει ορισθεί για τις 19 Αυγούστου. Η αμερικανική δικαιοσύνη είχε απαγγείλει ερήμην σε βάρος του τις σχετικές κατηγορίες από τις 15 Ιουνίου του 2016, ωστόσο η σύλληψη του στις ΗΠΑ κατέστη δυνατή, μόνο αφού η Γεωργία ικανοποίησε το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση του.
Ο Όλεγκ Τισένκο συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο στην Γεωργία, την οποία είχε επισκεφθεί για να παρακολουθήσει ένα φεστιβάλ χορού. Η προανακριτική διαδικασία σχετικά με την σύλληψη του Τισένκο στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Ο Τισένκο κατηγορείται ότι συμμετείχε σε εξαγωγή εξοπλισμού σε άλλη χώρα. Σε περίπτωση που η αμερικανική δικαιοσύνη αποφανθεί ότι είναι ένοχος, θα του επιβληθεί ποινή κάθειρξης που μπορεί να φθάσει και τα 10 έτη.
Ο ηλικίας 42 ετών Τισένκο, ο οποίος είναι προγραμματιστής, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν. Ισχυρίζεται ότι αγόρασε το εγχειρίδιο μέσω του Ebay με σκοπό να δημιουργήσει έναν εξαιρετικά ρεαλιστικό προσομοιωτή πτήσεων . Ωστόσο είχε ενδιαφερθεί και για άλλα μαχητικά αεροσκάφη προηγμένης τεχνολογίας, όπως είναι F-35, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση στην οποία αναφέρεται το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση του.
Ρώσοι διπλωμάτες δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή ο Τισένκο κρατείται σε φυλακές της Γιούτα. Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ανάφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο Τισένκο να παγιδεύτηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «υπάρχουν ενδείξεις στην περίπτωση αυτή μιας προβοκάτσιας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών».

The post Σύλληψη Ρώσου για κλοπή εγχειριδίου F-16! Διαμαρτύρεται το Κρεμλίνο appeared first on Militaire.gr.


Ρεπορτάζ : Militaire News Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας