Σώμα Υπαξιωματικών ζητά ο ΥΦΕΘΑ και μάλλον δεν είναι για καλό

Σώμα Υπαξιωματικών ζητά ο ΥΦΕΘΑ και μάλλον δεν είναι για καλό

Το θέμα της δημιουργίας “Σώματος Υπαξιωματικών” επαναφέρει ο ΥΦΕΘΑ Α.Στεφανής. Σε έγγραφό του που υπογράφει ο διευθυντής του στρατιωτικού του γραφείου αναφέρεται ότι “στο πλαίσιο του ρόλου των Υπαξιωματικών με τη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών ,αφού η παρούσα δημιουργία Αξιωματικών δύο ταχυτήτων, ουσιαστικά είναι σε βάρος των Υπαξιωματικών”.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι ζητούνται μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου οι απόψεις των Γενικών Επιτελειών οι οποίες όπως επισημαίνεται θα περιλαμβάνουν “μεταξύ άλλων ,πρόταση για την εξελεκτική πορεία των Υπαξιωματικών με καταληκτικό βαθμό τον βαθμό του Ανθυπασπσιστή και υπό προϋποθέσεις και αυστηρές εξετάσεις προαγωγή ποσοστού αυτών σε Αξιωματικούς”.

Απ΄ ότι φαίνεται οι ρυθμίσεις για τους ΕΜΘ που είχαν ψηφιστεί με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ επί Αποστολάκη-Ρήγα, πάνε …περίπατο. Αυτό είναι το πρώτο που φαίνεται να προκύπτει.

Το θέμα του Σώματος Υπαξιωματικών είχε τεθεί από την εποχή που ο κ.Στεφανής ήταν Α/ΓΕΣ. Ο τότε ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος που άκουγε πάντα όσα έλεγε ο τότε Α/ΓΕΣ, αφού η σχέση τους ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική, είχε συμφωνήσει. Μόνο που για να προσαρμοστεί το “αμερικανικό σύστημα” που έχει στο μυαλό του ο πρώην Α/ΓΕΣ και νυν ΥΦΕΘΑ, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να επιλυθούν και μάλλον είναι και αδύνατο να επιλυθούν. Άλλο ο αμερικανικός στρατός κι άλλο ο ελληνικός.

Είναι δεδομένο ότι και αυτή η ρύθμιση όπως και πολλές άλλες ρυθμίσεις του παρελθόντος, δεν γίνονται επειδή ξαφνικά θυμήθηκαν στα υψηλά της ιεραρχίας τους Υπαξιωματικούς. Απ όσα διαβάζουμε προκύπτει ότι στόχος και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες οι ρυθμίσεις για τους Υπαξιωματικούς έχουν στόχο να “γίνουν οικονομίες”. Μόνο που αυτές γίνονται πάντα στο επίπεδο των Υπαξιωματικών και ποτέ στους Στρατηγούς οι οποίοι όπως πάμπολλες φορές έχει επισημανθεί, περισσεύουν στον Ελληνικό Στρατό.

Το έγγραφο:

The post Σώμα Υπαξιωματικών ζητά ο ΥΦΕΘΑ και μάλλον δεν είναι για καλό appeared first on Militaire.gr.


Ρεπορτάζ : Militaire News Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας