Τα μελλοντικά μοντέλα της FCA θα έχουν νέας γενιάς κιβώτιο ZF-8

Τα μελλοντικά μοντέλα της FCA θα έχουν νέας γενιάς κιβώτιο ZF-8

Τα μελλοντικά μοντέλα της FCA θα έχουν νέας γενιάς κιβώτιο ZF-8

Μετά τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει με συνεχή αναβαθμίσεις λογισμικού του αυτόματου κιβωτίου με τις εννέα σχέσεις, η FCA θα προχωρήσει σε ένα νέο της ZF με οκτώ (σχέσεις). Το νέο κιβώτιο θα μπει σε μελλοντικά μοντέλα με πίσω κίνηση ή με τετρακίνηση και με το μοτέρ τοποθετημένο μπροστά και κατά το διαμήκη άξονα.

H είδηση αφορά στην διάταξη του κιβωτίου που θα έχει ενσωματωμένο έναν ηλεκτροκινητήρα και θα συνδυάζεται και με οποιοδήποτε μοντέλο της FCA με υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία. Η παραγωγή του νέου κιβωτίου θα ξεκινήσει το 2022 στο νέο εργοστάσιο της ZF, στο Saarbrucken της Γερμανίας, καθώς και σε άλλες μονάδες στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

“Είμαστε ευτυχείς που αποτελούμε παγκόσμιο προμηθευτή συστημάτων μετάδοσης της FCA. Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη παραγγελία για το νέο μας κιβώτιο 8HP και επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας να επικεντρωθούμε στα καθημερινής χρήσης υβριδικά plug-in και να αναπτύξουμε ελκυστικά προϊόντα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ZF Wolf-Henning Scheider. Στο σημείο αυτό να πούμε πως για το ίδιο κιβώτιο συμφώνησε πριν από τρεις μήνες και η BMW.

Πηγή


Ρεπορτάζ : Radio4.GR Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας