Τα ρωσικά άρματα θα δεχθούν πακέτο αστικών επιχειρήσεων εντός του 2020

Τα ρωσικά άρματα θα δεχθούν πακέτο αστικών επιχειρήσεων εντός του 2020

Παρόλο που τα άρματα πρωτοεμφανίστηκαν την αυγή του 20ου αιώνα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες όταν αναγκάζονται να πολεμήσουν μέσα σε μικρές και μεγάλες πόλεις, όπου κάθε κτήριο μπορεί να είναι γεμάτο με εχθρικούς στρατιώτες οπλισμένους με αντιαρματικά όπλα έτοιμους να προσβάλουν τα απροετοίμαστα τεθωρακισμένα οχήματα.

Αυτήν την στιγμή τα ρωσικά άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) που χρησιμοποιούνται από τον Στρατό της χώρας θα εξοπλιστούν, εντός του 2020, με πρόσφατα αναπτυχθέντα πακέτα προστασίας για σενάρια αστικών επιχειρήσεων, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της κεντρικής υπηρεσίας αυτοκινήτων και αρμάτων μάχης του ρωσικού υπουργείου άμυνας, Σεργκέι Μπίμπικ, σε συνέντευξη στην ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η εμπειρία που απέκτησε ο ρωσικός Στρατός στις πρόσφατες επιχειρήσεις έχει συνεισφέρει σημαντικά στην εξέλιξη αυτού του πακέτου προστασίας. Η ίδια εμπειρία βοήθησε επίσης στην βελτίωση των υφιστάμενων ΤΟΜΑ, συμπεριλαμβανομένων των BMP-1M, και 2M, όπως επίσης και των αρμάτων μάχης T-80 και T-90.

Σήμερα, οι μάχες εντός μικρών και μεγάλων πόλεων αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τα τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία έχουν περιορισμένη κινητικότητα και παραμένουν ευάλωτα όταν βρίσκονται στους δρόμους των πόλεων. Είναι ιδιαίτερα ευάλωτα όταν προσβάλλονται πάνω από κοντινά κτίρια από εχθρικές δυνάμεις οπλισμένες με αντιαρματικά όπλα.

Το νέο πακέτο θα μπορεί, συνεπώς, να καταστήσει τα ρωσικά άρματα μάχης μια καλή επιλογή για τους μελλοντικούς διεθνείς αγοραστές. Τα νεότερα άρματα της χώρας, όπως τα T-80 και T-90 που στο παρελθόν αποκτήθηκαν από τις Ινδία, Νότια Κορέα, Κύπρος, Κίνα και Ηνωμένο Βασίλειο με το Πεκίνο και το Δελχί να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση της πιο σύγχρονης ρωσικής εξέλιξης, του άρματος μάχης T-14 που βασίζεται στην πλατφόρμα μάχης Armata.

Απόδοση/Μετάφραση απο το sputniknews.com για την Προέλαση.

Σχετικά άρθρα


Ρεπορτάζ : Doukas Gaitatzis Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας